Annas motor 17/1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: All over press
Marcus Ericssons GP2-styrning är veckans höjdare.

Poleposition

1 Marcus Ericsson

Svensken är klar för GP2-serien 2010, han ska köra för Super Nova. Det är samma teame som Michael Schumacher testade för i veckan. Det är ingen kvalificerad gissning att Mercedes gärna vill fortsätta att ha koll på svensken som testade för dem i slutet av förra året.

2 Kimi Räikkönen

Har gjort sina första tester inför WRC-premiären i Sverige. Han körde 50 km i Frankrike och laddar nu inför rallyt Arctic Lapland som startar den 28 januari.

3 Alexander Lundh

Den 23-åringe mc-föraren har fått en styrning i Supersport 600-VM, han ska köra för det helsvenska teamet Cresto Guide Racing. De första testerna görs 22–24 januari och tävlingspremiären sker i Australien den 28 februari.

4 Norbert Haug

Mercedes sportchef bara för att tyskarna är först med sin presentation, den 25 januari, sedan följer Ferrari, McLaren, Renault och Sauber innan januari är över. Lotus är första nykomling och de planerar sin presentation till den 12 februari.

5 Michael Schumacher

Den sjufaldige världsmästaren får 70 miljoner kronor om året av Mercedes, men han kommer att tjäna omkring 275 miljoner kronor - resterande 205 miljoner kronor kommer i från reklamuppdrag och försäljningen av supporterprylar. I veckan förberedde han sig med att testa en GP2-bil.

6 Kenneth Hansen

Svensken gör en ny satsning för att ta sitt 15:e EM-guld i rallycross. Han har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Citroën. Hansen var trea i fjol och tvåan Michael Jernberg ska köra för Skoda i år igen. Säsongen startar den 1 maj i Portugal och avslutas den 19 september i Tjeckien.

7 Petter Solberg

Norrmannen byter bil, men håller fast vid Citroën. Han kör en uppdaterad C4 denna WRC-säsong. Även hans bror Henning har gjort förändringar, han byter kartläsare från Cato Menkerud till den österrikiska co-drivern Ilka Minor.

8 Patrik Flodin

Tillsammans med Göran Bergsten blev svensken rysk mästare i fjol och som uppladdning inför Svenska Rallyt ska Flodin köra premiären i de ryska mästerskapen den 30 januari.

9 Lewis Hamilton

De förre F1-mästaren är singel igen. Han och Nicole Scherzinger, sångerska i ”Pussycat Doll”, har separerat.

– De har bestämt sig för att gå skilda vägar, båda vill koncentrera sig på sina karriärer, men de kommer att vara vänner även i framtiden, hälsar paret via en talesman.

10 John Hopkins

De senaste säsongerna har varit fyllda av skador och nu verkar det som om roadracingföraren är på väg tillbaka till USA. Efter MotoGP och Superbike-VM ska han nu testa för AMA Pro Racing American Superbike och AMA Pro Racing American Superbike.

Motorstopp

SEAT

Den spanska biltillverkaren lämnar WTCC med omedelbar verkan vilket innebär att Rickard Rydell står utan jobb. Svensken utesluter WTCC, men arbetar för att få köra långlopp till nästa säsong.

– Även STCC är intressant om förutsättningarna är de rätta, säger svensken.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM