Svenska löften skrällde i Soc-dubbeln

Slog ut världsettan ur herrdubbeln

Av: Erik Avebäck, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Truls Möregårdh.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Truls Möregårdh.

SPORTBLADET

Mot tuffast tänkbara motstånd bjöd de två svenska bordtennislöftena Truls Möregårdh och Anton Källberg på en första klassens sensation.

De förpassade kinesiske världsettan Fan Zhendong ut ur dubbelturneringen.

Den svenska duon vann åttondelsfinalen i Soc med 11–8 i skilje.

– Det kändes som att vi var mer kreativa i vårt spel och hade bättre servar och returer, sade Truls Möregårdh, som tillsammans med Källberg tvingade Fan Zhendong och hans landsman Liang Jingkun till svåra beslut och misstag.

”Att se världsettan var en sporre”

Anton Källberg anser att nyckeln till segern ligger i att de lyckades hålla sig lugna under åttondelen.

– Det kändes som att kineserna var mer stressade än vi var. Vi gjorde inte för mycket utan bara det vi skulle göra. Och att se världsettan på andra sidan bordet var en sporre, sa han till svenska bordtennisförbundet efter segern.

På sin hemsida skriver förbundet att duon ”slog ner som en blixt” i skilje och de hade en 5–0 ledning vid sidbytet. Kineserna närmade sig sedan till 7–8, men Möregårdh och Källbärg avslutade med 11–8.

Kvartsfinalerna i herrdubbeln spelas på fredagen.

Lundqvist vidare på grund av knäskada

Jens Lundqvist gör sitt 17:e Soc och trivs alldeles utmärkt i denna tävling. På grund av sparsamt spel på World Tour har han sjunkit på rankingen.

– Jag har spelat bra i franska ligan och vet att jag håller bra klass. För tre år sedan slog jag dåvarande världsmästaren Zhang Jike på Soc, sade 39-åringen.

Lundquist har tvingats till fyra tuffa uppgifter i kvalet och gjort det väldigt bra mot högre rankade spelare.

I första singelomgången skulle han ställas mot nuvarande världsmästaren, Ma Long, men denne har skadat sig i knäet och därför är Lundquist vidare till åttondelen.

Publicerad:

LÄS VIDARE