Yigit berättar om skadorna efter förlusten

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Anthony Yigit föll mot Ivan Baranchyk.
Foto: Stephen Lew / X02835
Anthony Yigit föll mot Ivan Baranchyk.

Anthony Yigit förlorade VM-matchen mot Ivan Baranchyk efter att domaren brutit matchen när svenskens högra öga var helt igenmurat.

På Instagram avslöjar nu svensken att förlusten kostade än mer.

– Jag fick sy några stygn vid ögonbrynet, tömde örat på blod och så fick jag en liten fraktur på käken i femte ronden, skriver han på Instagram.

Det är en obehaglig syn som möter den som går in på Anthony Yigits Instagram. Den svenske boxarens högra öga är helt igenmurat efter förlusten mot Ivan Baranchyk i nattens VM-fajt.

– Jag fick ett hårt slag i första ronden men märkte inte mycket av det. Ögat började att svullna upp men jag var så inne i min grej att jag inte tänkte på det även om det blev värre och värre, sa Yigit till Sportbladet efter matchen.

”Tuff lördagskväll”

På Instagram lägger han ut texten om förlusten med lite distans.

”Jag drogs in i några onödiga slagväxlingar och det var där han ville ha mig. Jag var efter med två ronder hos två domare och en domare hade matchen jämn. Med fem ronder kvar var jag ganska säker på att jag skulle kunna vända det.”

Så blev det inte. I stället blev det en tripp till sjukhuset för att se om skadorna – som inte stannade vid ögat.

”Jag fick sy några stygn vid ögonbrynet, tömde örat på blod och så fick jag en liten fraktur på käken i femte ronden. En tuff lördagskväll med andra ord”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN