”Tack gode gud att det inte var Robbie”

SPORTBLADET

Lyssnare och fans kräver Alan Brazils avsked

1 av 3

Den skotske tidigare landslagsmannen Alan Brazil är i rejält blåsväder i Storbritannien.

Efter att ha prisat gudarna att det inte var Robbie Williams som gått bort – och sedan kritiserat Robin Williams för beslutet att ta sitt eget liv – kan han ha gjort sitt som fotbollsexpert.

Foto: Alan Brazil i blåsväder.

Brazil, som i dag hunnit bli 55 år gammal och jobbar som fotbollsexpert hos radiokanalen TalkSport, stod för ett rejält klavertramp i livesändning efter Hollywood-stjärnan Robin Williams dödsfall.

När Brazil återberättade hur han fått höra nyheten erkände han att han hört fel från sin fru, och trott att engelska sångaren Robbie Williams hade dött.

– Och när hon sa att det var ”Robin” tänkte jag ”Jaha, okej”. Det tog inte lika hårt på mig, som om det hade varit Robbie. Tack gode gud att det inte var han, sa Brazil.

Radiokanalen ber om ursäkt

Trots att hans kollega i studion satte ner foten och insisterade att självmord kan vara svårt att förstå var Brazil stenhård.

– Jag tror att han har en dotter dessutom. Hur känner hon sig på morgonen? Nu måste hon fixa med allting. Jag tycker bara att det är chockerande, jag tycker verkligen det. Jag har inte mycket sympati, jag är ledsen.

Ilskan bland lyssnare var enorm och när klippet spreds i sociala medier ökade ropen om hans avsked från radiokanalen.

”TalkSport vill säga förlåt om någon tagit illa upp. Alans kommentarer speglar inte stationens åsikter”, skrev radiostationen i uttalande.

Kollegan till attack

TalkSport-kollegan Stan Collymore var också rasande.

”En åsikt om en faktisk sjukdom är inte en åsikt. Det kallas okunnighet. Jag kan ha en åsikt att jorden är platt. Du är ingen läkare Alan så dina åsikter om mental hälsa är inte värda någonting”, skriver Collymore på Twitter.

Enligt Daily Telegraph hänger Brazils jobb nu på en väldigt skör tråd.