Bilden som upprör: ’Gick över gränsen’

Lade ut bild på Petter Northug bakom ratten – ber om ursäkt: ”Det var menat som ett skämt”

Chris Jespersen tog senare bort den opassande bilden han publicerade på sin Instagram under måndagen.
Chris Jespersen tog senare bort den opassande bilden han publicerade på sin Instagram under måndagen.

Chris Jespersens bild på Instagram skapar debatt.

Vad den föreställer? Petter Northug bakom ratten.

– Det gick över gränsen, säger Jespersen till NRK.

Natten mellan 3-4 maj bröt Petter Northug mot lagen sex gånger. De grövsta förbrytelserna var att han körde bil med 1,65 promille alkohol i blodet och i förhör hävdade att en kompis hade suttit bakom ratten. I oktober månad dömdes norrmannen till 50 dagars fängelse, 185 000 kronor i böter – och fick sitt körkort indraget.

Men på tisdagen satt Northug bakom ratten igen.

Tog bort bilden

Kompisen tillika lagkamraten Chris Jespersen tyckte nämligen det var en bra idé att be Northug sätta sig i förarsätet och ta en bild för att locka till skratt. På bilden, som Jespersen lade upp på sin Instagram men sedan tog bort, gör Northug tummen upp och Jespersen skriver: ”Fått mig en ny chaufför för dagen #tryggtrafikk.no #vägentillkörkortet #bacardi #redbull #oakley #polisenmundal #sprint #fullgas”.

– Jag kan bara beklaga. Det gick nog lite över gränsen, och det är alltid svårt att veta var gränsen går. Jag tror det flesta såg det som ett skämt, men säkert inte alla, säger Jespersen till norska NRK.

”Dåligt omdöme”

Norske landslagschefen Vidar Löfhus:

– Bilden är nu borttagen. Det var menat som ett skämt på Petters födelsedag (Northug fyller 29 i dag). Men tyvärr så visade de lite dåligt omdöme.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN