”Klabbes” liv blir dokumentär

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
Klas Ingesson.

Klas Ingessons sista tid i livet blir film.

Dokumentären om ”Klabbe” visas i samband med Fotbollsgalan den 10 november.

– Svenska folket förtjänar att få se filmen ganska snart och få höra Klas Ingessons historia, säger procudenten Thomas Pettersson till fotbollskanalen.se.

I onsdags kom det tragiska beskedet om Klas Ingessons bortgång. VM-hjälten från 1994, som drabbades av blodcancer 2009, hade förlorat kampen mot cancer.

Han blev 46 år.

Ingesson var omtyckt på och utanför planen bland spelare och fans i Sverige och utomlands. Produktionsbolaget Mastroc har gjort en dokumentär om ”Klabbe” för att berätta hur den folkkäre mittfältaren upplevde sin sista tid i livet.

– Klas Ingesson var en person som är värd att göra en dokumentär om, en ödmjuk och mycket fin människa som det svenska folket tagit till sina hjärtan på ett sätt som inte är så vanligt när det gäller fotbollsspelare. Och han var oerhört tacksam för det. Det är något vi belyser i filmen, såklart, säger producenten Thomas Pettersson till fotbollskanalen.se.

Spelade in film om 94-hjältarna

Mastroc var med och producerade dokumentären om 94-gänget: ”Bronshjältarna – sommaren vi aldrig glömmer”. Pettersson berättar att de har följt Ingesson under en längre tid.

I dokumentären ger ”Klabbe” personliga intervjuer om sin jobbiga tillvaro, arbetet i Elfsborg och de som har stöttat honom. Det var meningen att den skulle sändas vid ett senare tillfälle, men med tanke på Ingessons bortgång väljer de att sända den i TV4 klockan 23.00 den 10 november.

– Svenska folket förtjänar att få se filmen ganska snart och få höra Klas Ingessons historia. Hur han upplevde omtanken och kärleken som så många gav honom, säger Pettersson.

”Jag har kämpat hårt”

Fotbollskanalen: Förstod Ingesson själv hur folklig han blivit?

– Han själv skulle nog inte använda just det ordet, men i filmen säger han så här: "Jag tror att människor kan känna igen sig i en sådan som mig, en kille som aldrig varit mest talangfull eller särskilt tekniskt begåvad, men som ändå lyckats ta sig fram och nå ganska långt. Jag har kämpat hårt, och folk har nog förstått att bakom framgångarna finns en helt vanlig kille. De har tittat på mig och tänkt: Fan, det där kunde ju varit jag".

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Fotboll