Poker

Viktor Blom tvingas lämna pokerjätten

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

SPORTBLADET

Gör sig av med både svenskstjärnan och Gus Hansen: ”Vi kan bekräfta”

Viktor Blom sparkas av Full Tilt.

Pokerjätten väljer att inte förlänga kontraktet med stjärnsvensken.

– Vi kan bekräfta att Full Tilts sponsoravtal med Viktor Blom har blivit uppsagt, säger de.

Efter veckor av spekulationer står det nu klart att Viktor Blom fimpas av Full Tilt Poker.

De väljer att inte förlänga sitt sponsoravtal med den svenske superstjärnan.

Även dansken Gus Hansen får sitt avtal uppsagt, och Full Filt Poker väljer att gå skilda vägar med de två skandinaviska pokerspelarna.

”Önskar lycka till”

Viktor Blom och Gus Hansen har tillhört proffsstallet sedan november 2012, tillsammans med Tom "durrr" Dwan sattes den välkända trion samman av pokerjätten i ett sätt att marknadsföra sig med sin återkomst till onlinepoker i slutet av 2012. Dwan fick lämna det professionella teamet redan i fjol, och nu är det alltså Blom och Hansens tur.

– Vi vill önska Viktor och Gus all lycka i framtiden, säger Full Tilt.

”Kommer förflytta fokus”

Spelbolaget har länge varit inne på att ändra sina marknadsföringsstrategier och i stället för att sponsra professionella pokerspelare skulle fokus förflyttas på andra profiler. Det sägs också vara förklaringen till varför de två storstjärnorna får lämna.

– Vi kan bekräfta att Full Tilts sponsoravtal med Viktor Blom och Gus Hansen har blivit uppsagt. Detta betyder att vi nu kommer analysera året som har gått såväl som Full Tilts varumärke, säger de till pokerfuse.com.

De säger att de vill flytta sig från de ”proffs-excentriska” marknadsföringssättet och i stället fokusera på upplevelser och historier från den stora majoriteten av spelarna.

– Vi kommer förflytta vårt fokus från professionella spelare. En ny TV-kampanj kommer att introduceras inom kort, där syftet kommer vara att presentera våra nya strategier och tillvägagångssätt.

Tungt år bakom sig

Både Viktor Blom och Gus Hansen har ett tungt år bakom sig vid pokerbordet.

Gus Hansen är den spelare som förlorat mest pengar hittills i år vid onlineborden, han ligger drygt 40 miljoner svenska kronor back.

För Viktor Blom är det inte lika illa, men han återfinns på plats tre över världens största förlorare då han ligger back 10 miljoner kronor.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker