Dopningsanklagade stjärnan tar timeout

SPORTBLADET

Dustin Johnson ska jobba på sin ”mentala hälsa"

1 av 2 | Foto: Dustin Johnson

Känd för sitt festande och hårda leverne tar Dustin Johnson en chockartad timeout från golfen – mitt på upploppsrakan av säsongen.

Den dopningsanklagade amerikanen missar därmed både Ryder Cup och årets sista major.

– Det kommer att viskas saker som inte är sanna. Det är mycket bättre om det finns transperens, säger Ryder Cup-kaptenen Paul McGinley, som vill att Johnson lägger korten på bordet.

PGA-tävlingen amerikanska Akron skakas av ett favoritavhopp som ger eko i golfvärlden. Den amerikanske stjärnan Dustin Johnson tar timeout från sporten, och står även över Ryder Cup och årets sista major, PGA Championship.

Något exakt datum då han kommer tillbaka vill hans agent David Winkle inte ge.

– Jag kommer att använda denna tid för att söka professionell hjälp för personliga svårigheter jag gått igenom. Genom att sätta av den nödvändiga tid och de resurser som behövs för att vårda min mentala hälsa, mitt psykiska välmående och känslomässiga grund. Jag är övertygad om att jag kommer att vara bättre rustad för att fullfölja min potential och bli en mästare, säger Johnson i ett uttalande.

Åtalad 2009

Den långtslående amerikanen har ett par ryktesomgärdade år bakom sig. Förra året anklagade dopningsavstängde veteranen Vijay Singh Johnson för att också ha dopat sig.

På golfscenen har Johnson gjort sig känd för sin festande livsstil och fått stämpeln av en ouppfylld talang – trots att han är rankad 16 i världen. 2009 åtalades han för rattfylla och 2012 var han mystiskt borta från golfen i tre månader.

Hans agent var då tvungen att dementera att Johnson avtjänande en drogavstängning – PGA håller straffen hemliga om det inte rör sig om prestationshöjande droger.

Förra året inledde han ett förhållande med Wayne Gretzkys dotter, Paulina och i augusti förkunnade dem sin förlovning.

”Han är en karlakarl”

Den europeiska Ryder Cup-kaptenen Paul McGinley vill att Johnson lägger korten på bordet om sin timeout.

– Det kommer att viskas saker som inte är sanna. Det är mycket bättre om det finns transperens. Om något har gått fel och han misskött sig är det bäst om vi tar tag i det och går vidare. 

Landsmannen Jason Dufner är nedstämd över nyheten.

– Dustin och jag står varandra nära, det är tråkigt att höra. Han är en kille som touren behöver, en riktig karlakarl. Många av grabbarna älskar honom, säger Dufner enligt Golf Channel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf