Basket

”Har varit tufft”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Sportbladet fick exklusiv intervju med Jeffery Taylor

DENVER. Jeffery Taylor är tillbaka i NBA efter skadan och avstängningen.

Sportbladet träffade stjärnan och pratade om framtiden, landslaget och vägen tillbaka.

– Det har varit tufft, men livet är tufft, säger 25-åringen.

I december 2013 slet Jeffery Taylor av hälsenan och missade hela säsongen samt EM-kvalet med Sverige. I oktober i fjol dömdes han till 18 månaders skyddstillsyn för att enligt domen ha knuffat sin flickvän på ett hotell i Michigan.

NBA stängde av Taylor i 24 ligamatcher, men i december gjorde han comeback efter ett års frånvaro. Det blev tre matcher i världens bästa liga innan han skickades ner till D-League och farmarlaget Austin Spurs för att få speltid.

Men efter mindre än två veckor kallades Taylor upp igen.

”Känner mig 100 procent”

Som första svenska media sedan avstängningen träffade Sportbladet Taylor efter storsegern mot Denver Nuggets, 104-86. Charlotte Hornets, som ledde med 30 poäng redan i halvtid, kunde rulla runt bänken i sista perioden och Taylor fick nio minuter.

– Jag gjorde det jag kunde på de minuterna jag fick, försökte vara aggressiv. Jag kan inte göra så mycket mer än det, säger svensken, som stod för fyra poäng.

– Jag känner mig bra, 100 procent spelform, allting känns bra. Det handlar bara om att få minuter, men det är tufft när man kommer in efter halva säsongen. Tufft när jag missat så mycket tid som jag missat.

Hur har det varit att komma tillbaka?

– Det har varit tufft. Jag slet av min hälsena förra året. Sedan allt som hände i höstas. Det har varit tufft, men livet är tufft, man får fortsätta att jobba hårt bara. Jag missade massa tid under avstängningen och det är svårt att komma in när alla roller redan är satta. Men jag försöker göra det jag kan, jobba hårt och vara positiv.

”Jag tar ansvar”

Taylor valde att inte överklaga NBA:s avstängning och har varit ångerfull när han kommenterat händelsen i september.

– Det som hände hände, jag tog ansvar för det. Det var en grej som inte är den personen jag är. Jag tar ansvar för det. Det är allt jag kan göra, säger han.

Landslaget stängde av Taylor under säsongen 2014/2015. En avstängning som 25-åringen också accepterar.

– Den är rättvis. Jag har sagt det hela tiden, jag tar ansvar för det som hände.

Hur ser du på att spela i landslaget igen?

– Det enda jag vet är att jag har kontrakt med Hornets tills den här säsongen är slut, sedan vet jag inte så mycket mer.

Men dörren är inte helt stängd?

– Jag vet inte. Jag vet inte vad som händer efter den här sommaren. Jag försöker bara fokusera på det jag kan göra varje dag. Komma och jobba hårt när jag får chansen i matchen, försöka vara aggressiv och spela på det sättet jag kan. Det som händer efter säsongen kan jag inte kommentera, avslutar Taylor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket