Sänkte förra laget: ”Min största dröm”

SPORTBLADET

Växjö besegrade Mullsjö

Jesper Sankell sänkte sin gamla klubb Mullsjö med 26 sekunder kvar.

Sedan stirrade han provocerande på motståndarklacken.

– Jag var spontan i det läget och det var riktat till ett fåtal personer, säger Växjö-forwarden.

Mullsjö hämtade upp 2-5 till 5-5 i den sista perioden mot Växjö och det andra kvartsfinalmötet såg ut att vara på väg mot övertid.

Men då, med bara 26 sekunder kvar, klev Jesper Sankell fram som matchvinnare för Växjö genom att skjuta in 6-5.

Efteråt stirrade den förre Mullsjö-forwarden provocerande mot sin gamla klack.

– Jag vill inte säga något om klubben Mullsjö men jag kan ärligt säga att jag älskar fansen. Men sedan finns det vissa i klacken som pekade finger och gjorde gester i första matchen, och nu fick de tillbaka lite. Det var inte riktat mot alla, men det är några som vill mig illa, säger Sankell.

”Var spontant”

– Jag var spontan just i det läget. Det var riktat mot ett fåtal personer, absolut inte alla. Det har varit tufft för mig med glåpord och gester så det blev som en revansch. Jag gick in i den här matchserien med ro, men de satte nivån i fredags. Men det är inget som stör mig.

Irritationen mellan Sankell och Mullsjö sitter kvar sedan han fick lämna föreningen för några år sedan.

Därför var avgörandet i kvartsfinalen en revansch för Växjö-forwarden.

– Jag har haft bilden av att avgöra mot min moderförening länge. Det har varit den största drömmen i mitt liv, säger Sankell.

– Att ha gjort det nu är en sådan sjuk känsla att jag inte kan förklara.

Under säsongen har Sankell varit skadad, sjuk och stundtals petad i Växjö, men nu är han på rätt väg enligt honom själv.

– Det har varit en tuff säsong och jag har inte kommit in i det riktigt, inte fått någon kontinuitet. Det var först i sista SSL-omgången som jag fick mycket förtroende. Jag är inte på topp ännu, men speeden är tillbaka och den lever jag mycket på.

”Kommer bli svintajt”

Tack vare Sankells avgörande så har Växjö nu 2-0 i matcher mot Mullsjö.

– Det kunde lika gärna varit 2-0 åt andra hållet, Mullsjö är bra och det här kommer bli svintajt. Vi kan inte slappna av eller luta oss tillbaka bara för att vi leder serien, säger Sankell.

Samtidigt svarade Sirius för en dunderskräll i sin första slutspelsmatch någonsin på hemmaplan, då mästarna och favoriterna Falun besegrades med 6-1 – en rejäl scenförändring jämfört med första matchen där Falun vann med hela 9-3.

Segerreceptet? Tajt defensiv och spelvändningar.

– Det är klart att det är en skräll när vi vinner stort mot världens bästa lag, men det var välförtjänt. Det hårda jobbet, defensiven och effektiviteten i spelvändningarna gjorde att vi vann, säger forwarden Peter Berlin.

– Falun är i grund och botten ett skickligare lag, men nu visade vi hur bra vi kan vara. De är fortfarande solklara favoriter, inget snack om det, men nu vet vi att vi kan vinna. Vi förväntar oss ett bombardemang mot oss nästa match, men ska fortsätta med det hårda jobbet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy