Stängs av efter starka kritiken

SPORTBLADET

Anmäldes med fick spela – nu stängs han av

Johan Roos, 24, anmäldes efter en armbågstackling men spelade ändå kvartsfinalen mot Mullsjö och låg bakom segern.

Nu stängs Växjösstjärnan av.

Kvartsfinalen mellan Mullsjö och Växjö har varit fylld av känslor. David Gillek stängdes av resten av serien efter att ha armbågstacklat en Växjöspelare i den tredje kvarten.

Efter den fjärde anmälde Mullsjö Växjös Johan Roos efter en liknande tackling. Juridiska nämnden behandlade inte ärendet förrän efter den sjätte kvartsfinalen och Roos fick spela.

Stjärnan låg dessutom bakom Växjös 3-2-seger. Men nu stängs Roos av från den avgörande kvartsfinalen och i en eventuell första semifinal.

”Pajasförbund”

Mullsjö var kritiskt till att juridiska nämnden inte behandlade fallet tidigare. Även Växjötränaren Niklas Nordén har reagerat.

– Det är pajasförbund när de gör sådana saker. Det är riktigt tragiskt. Så här kan det inte vara. Jag förstår Mullsjös frustration, säger han till SR Kronoberg.

JN slår dock ifrån sig.

– Det fanns ingen möjlighet tidigare. Vi behöver vara minst tre personer i nämnden enligt Riksidrottsförbundets stadgar, säger nämndens ordförande Christian Almström till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– Det finns inget som förbinder oss att ta ett beslut innan match, vi följde ramarna. Det tog lika lång tid för beslut som i David Gilleks fall men skillnaden nu var att ledamöterna inte hade möjlighet att träffas.

ARTIKELN HANDLAR OM