Stora förvandlingen – 52 kilo lättare

1 av 6 | Foto: CRAIG BROUGH / X03817

avSimon Norberg

SPORTBLADET

Tyson Fury har inte gått en match på två och ett halvt år efter att ha erkänt kokainbruk.

När den tidigare tungviktsmästaren nu gör comeback är han 52 kilo lättare än i höstas.

Ändå vägde britten in på 30 kilo mer än Sefer Seferi – något han markerade genom att lyfta upp sin motståndare i luften under invägningen.

I november 2015 blev Tyson Fury, 29, världens tungviktsmästare när han besegrade Wladimir Klitschko.

Men istället för att växla upp förlorade 29-åringen sin boxningslicens efter att ha erkänt kokainbruk, och har sedan dess inte gått en enda match.

Gått ner 52 kilon

Under tiden som Fury fokuserade på behandling och återhämtning gick han upp i vikt och som mest vägde den 2,06 meter långa britten 177 kilo.

Men imorgon, lördag, gör Tyson Fury så comeback efter två och ett halvt år vid sidan om ringen när han möter albanen Sefer Seferi, 39, på en gala i Manchester.

– Sefer är en bra fajter och jag kommer inte underskatta honom. Jag ser på honom på samma sätt som jag såg på Anthony Joshua, Wladimir Klitshcko och Deontay Wilder, säger han till engelska Sky Sports.

Under fredagens obligatoriska invägning landade boxningsstjärnan in på 125 kilo och säger sig vara i sin livs form – trots att matchvikten i november 2015 var 112 kilo.

Lyfte upp Seferi

Sefer Seferi vägde å sin sida in på – i sammanhanget – betydligt mer blygsamma 95 kilo och skillnaden på invägningen belystes kanske tydligast när Fury lyfte upp sin motståndare i luften.

Huvudkortet på lördag blir förmodligen högdramatisk, viktskillnaden till trots. Tyson Fury är obesegrad genom sin proffskarriär med 25 segrar, varav 18 på knockout. Sefer Seferis facit på 23 segrar av 24 möjliga, varav 21 via knockout, går inte heller av för hackor.

– Jag vill vinna tillbaka alla mina mästarbälten och bli den självklara tungviktskungen igen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM