Williams vidare: "Jag har saknat det här"

avTT

Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Serena Williams knyter näven efter en vunnen poäng i matchen mot tjeckiskan Kristýna Plísková i den första omgången av Franska mästerskapen.

Serena Williams är tillbaka på de stora arenorna. Och comebacken i grand slam-cirkusen gick som smort, 2–0 i set mot Kristýna Plísková i Franska mästerskapen.

– Jag har saknat det här så mycket, sade Williams i segerintervjun.

Williams födde en dotter förra året och tisdagens match i Franska mästerskapen var hennes första i en grand slam-turnering sedan hon tog hem Australian Open i januari 2017.

Även om amerikanskan har en bit kvar till toppformen – det var hennes blott femte match i år – så visade segern i den första omgången att hon är på god väg tillbaka. Hon vann mot tjeckiskan Kristýna Plísková i två raka set, 7–6, 6–4, och är klar för andra omgången.

– Hon spelade väldigt, väldigt bra. Två år är en lång tid, men jag har tränat väldigt hårt på grus och det kändes bra. Jag är bara glad att jag har vunnit en enda match här, jag tar det en dag i taget, sade Serena Williams i segerintervjun, i Eurosports sändning.

Vunnit tre gånger

Williams har vunnit turneringen tre gånger i karriären – 2002, 2013 och 2015 – och får sällskap i den andra omgången av ytterligare en flerfaldig mästare.

Ryskan Maria Sjarapova, som vann Franska mästerskapen 2012 och 2014, är vidare efter att ha besegrat den nederländska kvalspelaren Richèl Hogenkamp med 6–1, 4–6, 6–3 i första omgången.

Segern var Sjarapovas första i tennisklassikern sedan 2015. Förra året fick hon inte vara med eftersom hon då nyligen hade kommit tillbaka från en dopningsavstängning och inte fick något så kallat wild card.

I nästa omgång kommer Sjarapova, som är 28:e-seedad, att möta Donna Vekic, Kroatien.