Boxning

Fridas mål i kväll: titelfajt & miljoner

SPORTBLADET

"Viktigt att vinna - mitt mål är att nå högst"

I kväll boxas Frida Wallberg om sin första titel som professionell boxare.

Det ska bli fler.

- Mitt mål är att nå högst.

MOT TOPPEN Frida Wallberg är redo för nästa steg i boxningskarriären. Seger i kväll mot kenyanskan Zarrika Fatuma innebär att hon är får en VM-titelmatch. "Mitt mål är att nå högst", säger hon.

MOT TOPPEN Frida Wallberg är redo för nästa steg i boxningskarriären. Seger i kväll mot kenyanskan Zarrika Fatuma innebär att hon är får en VM-titelmatch. "Mitt mål är att nå högst", säger hon.

Foto: BILDBYRÅN

Vinner hon över Zarrika Fatuma från Kenya säkrar Wallberg WIBF:s vakanta interkontinentaltitel i lätt lättvikt. En titel som automatiskt gör henne till utmanare om organisationens världsmästartitel.

Intressantare är att de två stora organisationerna WBC och WBA nyligen bestämt sig för att satsa på damboxning.

"USA vore roligt"

Europaettan Frida Wallberg är redan före kvällens match placerad som nummer åtta på WBC:s splitternya världsrankning.

Promotor Bettina Palle säger att hon är intresserad av att styra Frida Wallbergs karriär vidare mot VM-matcher hos WBC och WBA. Vilket i så fall kommer att betyda matcher mot amerikanskor och då kanske också i USA.

- Det känns bra att boxas för det här stallet i Danmark. Men får man sen chansen någon gång i livet att åka till USA och boxas skulle det bara vara roligt. Fast jag tänker inte så nu, säger hon.

Hittills har Frida Wallberg inte tjänat särskilt stora pengar på sin proffskarriär och VM-matcher innebär inte heller automatiskt miljoninkomster även om betalningen givetvis stiger rejält med titlarnas värde.

Förberett sig hemma

Men med en bra titel ökar hennes marknadsvärde på reklam- och sponsringssidan, vilket gjort en del kvinnliga boxare i framförallt USA och Tyskland till miljonärskor.

- Nu tänker jag bara på den här matchen och sen får vi se vad den räcker till. Men visst är det viktigt att vinna den här matchen, säger Frida Wallberg.

Förberedelserna inför matchen har mestadels skett hemma i Göteborg.

- Jag har förberett mig mycket bättre än någon gång tidigare.

Som amatör mötte Frida Wallberg afrikanska boxare några gånger och hennes erfarenhet är att de ofta är mycket olika varandra rent boxningsmässigt.

Obesegrat motstånd

- Jag tror att det kommer slag lite överallt. Afrikanska boxare är antingen ganska tekniska eller så kämpar de på ren vilja bara. Man får se hur hon boxas i första ronden och sen får man bygga på det hela tiden.

Zarrika Fatuma som aldrig boxats utanför Kenya är obesegrad som proffs.

- Jag vet inte så mycket om henne. Hon har vunnit åtta matcher. Inte lika lång som jag men hon har långa armar. Armarna går ner till knäna. Så bra räckvidd har hon, konstaterar Frida.

Möter okänd kenyanska

Stefan Alfelt

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Boxning

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning