Sportbladet

Oslo – en fantastisk stad för segling

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Klabbe Nylöf direkt från Nokia Oops Cup

10 juni och Fearder Race med över 1 000 segelbåtar på startlinjen.

Det är verkligen en folkfest som går av stapeln mitt inne i Oslo.

Få platser i världen har förutsättningar att ta emot så många båtar och, i någorlunda organiserad ordning, få alla över startlinjen i rätt tid. Vi på HIQ har det officiella rekordet av Fearder race och kommer att gå ut i första startgrupp klockan 12.00 tillsammans de andra trimaranerna i Nokia Oops Cup.

Därefter går det ett startskott var tionde minut där resterande båtar går ut.

Andra offshore-racet

För oss som seglar trimaraner så är detta det andra s.k offshore-racet i Nokia Oops Cup. Unionsracet mellan Göteborg och Oslo var det första och vi kom trea. Stena vara tvåa över mållinjen och Nokia vann.

Vi var i ledningen 60 procent av racet, men det var hela tiden extremt tajt och vår ledning slets ur våra händer när ett schakel som ser till att vårt första rev sitter på plats, exploderade. Låter kanske banalt, men det är ett mycket kostsamt haveri vid fel tillfälle, vilket bromsade oss ca 15 min och både Nokia och Stena kunde passera förbi.

Det kändes väldigt tråkigt, såklart, men det är sånt som händer. Det kan vara mycket små marginaler som avgör, alltid händer det något och man kan aldrig slappna av, det är det som gör den här sporten så kul, spännande – och stundtals inte helt lätt!

På det stora hela så var vi mycket nöjda med både båtfart och taktikstrategi.

Nu är ca en tredjedel av Nokia Oops Cup avklarat. Saker och ting börjar falla på plats för alla båtar och jag tror att samtliga har chans att jaga fler podiumplatser. Min förhoppning är att Hi Q Sailing Team kommer att stå överst inom kort!

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: