Sportbladet

Matchen och trean var blaha

SPORTBLADET

Frank Östergren: så blaha att Henrik Strömblad höll tyst

Tuff match. Att bada båda katterna.Den på Nya Ullevi var så blaha att till och med Henrik Strömblad vid något tillfälle höll tyst 23 sekunder.

Trots utmattningen efter kattbadet var jag efter matchinledningen tvungen att gå ut och rensa tomten från mördarsniglar.

Så här var det.

I OS 1972 i Munchen vann Dave Wottle, USA, 800 meter. När han stod på prispallen och den amerikanska nationalsången spelades höll han handen mot hjärtat. Men kepsen var på.

Kritiken var svidande.

När den svenska nationalsången spelades på Nya Ullevi tuggade han som av han som bytt efternamn kallas Kungen på tuggummi.

Momentet innan hade TV3-studion reservationslöst hyllat Kungen. Jag antar att bildproducent redan fått sparken, för inte var det väl meningen att ge ödmjukheten ett tuggummituggande ansikte.

TV3 väljer också reklam istället för Maltas nationalsång, hade det varit tvärtom hade jag också blivit övertygad om att Elvis lever.

Målarfärg som torkar klipps bort i alla gör-det-själv-program. Men motionerade maratonlöpare tycker fyran vi ska titta på.

Roger Blomquist har något manierat i sättet att tala. Men – vilken sport han än kommenterar gör han det med kunskap. Han följer också bilden bra och när han har en bisittare låter han denne sköta analysen. Som under gymnastik-EM, i par med Johan Jonasson, gör han sport-tv av hög klass.

Eurosports sändningar av det asiatiska VM-kvalet, vilken härlig helguppladdning. När Sydkorea i slutminuten kvitterar mot Uzbekistan fäller den engelske kommentatorn, tyvärr namnlös, en replik som sagd på välvårdad engelska är så underbar. ”The Koreans just got out of jail”.

Frank Östergren

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet