Svenskt pokerpar nära seger i PAF Poker Championship på Åland

SPORTBLADET

Finländsk tv-kändis vann

Det kända svenska pokerparet Nazila Razi och Babak Movazzafi från Stockholm var ytterst nära slutsegern i PAF Poker Championship på Åland i helgen, men slutsegern gick i stället till den finländske tv-kändisen Jasper Pääkkönen.

- Vi är mycket nöjda med vårt spel. Det är små marginaler i poker, och den här gången räckte ingen av oss ända fram, säger Razi och Movazzafi som kvitterade ut sammanlagt 20.000 euro (ca 180.000 kronor).

PAF Poker Championship, som spelades i Casino PAF i Mariehamn 17-18 juni, lockade 58 deltagare, vilket är nytt PAF-rekord för en live-turnering. Förutom inkvalade kvalspelare från PAFs nätpoker och ombord på kryssningsbåtarna på Östersjön köpte både amatörer och proffs in sig i den åländska premiärturneringen för 840 euro med 50.000 euro i prispotten, varav 20.000 euro till slutsegraren.

Det var varierande standard på spelarna under lördagen och när det var dags för avslutningen på söndagen fanns det 14 mer eller mindre erfarna pokerspelare kvar runt de två pokerborden. Bland dessa fanns två svenskar, det kända pokerparet Nazila Razi och Babak Movazzafi.

Finländsk tv-kändis vann

Finländska tv-och filmkändisen Jasper Pääkkönen, som bland annat spelar backhopparstjärnan Matti Nykänen i filmen ”Matti”, hade betydligt mindre spelmarker jämfört med det svenska pokerparet Nazila Razi och Babak Movazzafi när de satte sig vid finalbordet.

- Det blir nog tufft, men omöjligt är det inte. Det gäller bara att få ett par bra händer och spela smart så kan jag dubbla mina spelmarker, säger den finländske tv-kändisen innan han sätter sig vid finalbordet.

Och mycket riktigt. Jasper Pääkkönen fick ett par riktigt bra lägen, spelade ut några andra spelare och fyllde på sina högar med spelmarker. Till slut var det endast han och det svenska pokerparet kvar.

- Vi satt redan från start vid samma bord, vilket inte är så vanligt i pokersammanhang, påpekar Babak Movazzafi i samband med en kort paus.

Splittad prispott

Finländaren hade ingen lätt sits mot det erkänt skickliga svenskparet.

- De spelade aldrig mot varandra utan gick mest ut för att pressa mig, vilket inte kändes rättvist. Som tur var lyckades jag hålla mig flytande och kunde till och med nå samma spelmarker-nivå som dem, förklarade Pääkkönen.

- Vi spelade visst mot varann också och det var absolut inget taktikspelande från vår sida, förtydligar Babak Movazzafi.

Det stod och vägde vid finalbordet. Svenskarna begärde en förhandling om prispotten. Då var det sammanlagt 35.000 euro på spel.

- Vi ville förstås säkra ekonomin. Det blev en tuff förhandling, men vi kom till slut överens om 10.000 vardera och så spelade vi om 5.000 euro, redogör Babak Movazzafi om hur pokerpotten fördelades efter förhandling.

Vann med ett par

Det svenska pokerparet fick först se Pääkkönen spela ut Movazzafi, och efter en lång och tålmodig kamp lyckades Jasper Pääkkönen även besegra Nazila Razi.

Nazila gick in i potten med dam-sexa på hand och Jasper checka med ess-nia för att få en variation på spelet. I floppen kom det ess, dam och en nia på bordet. Jasper checka igen och Nazila gick all in eftersom hon hade par i damer. Jasper synade förstås med par i ess och par i nior.

- Jag såg till att Nazila gjorde ett misstag och därmed var segern min, konstaterar Jasper Pääkkönen.

- Skickligt, mycket skickligt spelat av Jasper. Han hade tålamod, väntade på rätt hand och rätt läge. Kyligt spelat helt enkelt. En värdig vinnare som gjorde få misstag, kommenterar PAFs pokermanager Jan-Erik Karlsson avgörandet vid finalborde

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker