Rooney är snabbläkt

SPORTBLADET

”Allt pekar
på en perfekt återhämtning”

Fotbollsstjärnan Wayne Rooneys skada läker snabbare än förväntat. Nu tror både förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson och Englands läkare Leif Swärd att superstjärnan kan spela i VM.

– Allt pekar på en perfekt återhämtning. Jag har stora förhoppningar om att Rooney kan delta i VM. Det verkar som han har gåvan att läka snabbt, men det är inget konstigt med det, unga människor har ofta den förmågan, säger Leif Swärd till engelska The Sun.

Foto: Bra läkkött. Englands läkare, svensken Leif Swärd, tror att Wayne Rooney kan spela i VM.

Det var länge ytterst tveksamt om Rooney överhuvudtaget skulle kunna spela i sommarens fotbolls-VM efter att ha drabbats av ett brutet mellanfotsben i högerfoten. På torsdag ska foten röntgas och Englands förbundskapten Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är hoppfull.

– Jag är alltid positiv. Kanske är det mer med hjärtat än med huvudet, men jag är rätt säker på att Wayne kommer spela i något skede av VM, säger han.

Owen redo för spel

Även Englands andra anfallsvapen, Michael Owen, är också på bättringsvägen. Owen har bara spelat en tävlingsmatch för Newcastle den här säsongen efter att ha åkt på en liknande skada som Rooney i december. Förra vecken tränade Owen för fullt under Englands träningsläger i portugisiska Algarve.

– Jag är väldigt glad över det jag såg av Michael Owen förra veckan. Jag tror inte att jag sett honom i så bra form på många år, säger ”Svennis”.

Huruvida han står sig mot internationellt motstånd visar sig på torsdag då Owen kommer starta på topp när ett engelskt b-lag möter Vitryssland i en träningsmatch.

England möter Sverige i sommarens VM-slutspel i Köln den 20 juni.

TT