Skofteruds ord till Stina: ’Du behövs’

Svenska sorgen efter dödsbeskedet: ”Var en fantastisk människa”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sveriges landslagsstjärnor sörjer Vibeke Skofteruds död.

I ett inlägg på Instagram berättar Stina Nilsson om norskans stöttande ord i samband med en tävling i Holmenkollen 2015.

”Tack för all inspiration”, skriver Nilsson.

Det var vid lunchtid på söndagen som Vibeke Skofterud, 38, hittades död.

Nu sörjs hon av skidfamiljen.

Flera svenska kollegor har skickat sina kondoleanser till OS-hjälten.

”Den tragiska nyheten kom som en chock för mig. Det känns obehagligt och svårt att ta in att en sån levnadsglad, positiv och energifylld idrottskamrat som Vibeke Skofterud inte längre finns med oss. Vibeke var en av mina förebilder när jag kom på landslaget. En positiv person och glädjespridare som verkligen bidrog till den fina sammanhållningen med det norska laget. Hon var en profil inom sporten och bjöd mycket på sig själv. Det är med sorg i hjärtat jag nu tänker på Vibeke och hennes nära och kära. Vila i frid Vibeke”, skriver Charlotte Kalla i ett uttalande till Sportbladet.

”Helt ofattbart”

Även Emil Jönsson och Anna Haag är bestörta över beskedet.

"Fick höra om det ofattbara för en liten stund sen. En fantastisk levnadsglad människa och medtävlare som lämnat oss. Helt ofattbart och så så tragiskt. Alla tankar går till hennes familj och vänner”, skriver paret i ett sms till Sportbladet.

Ida Ingemarsdotter om dödsfallet:

”Det är oerhört tragiskt. Vibeke var en bra skidåkare som jag har mött många gånger i spåret. Mina tankar går till hennes nära och kära”, skriver Ingemarsdotter.

”Stina, du behövs”

Även Stina Nilsson sörjer.

I ett inlägg på Instagram berättar 25-åringen om norskans stöttande ord i samband med en tävling i Holmenkollen 2015.

”’Fortsätta göra din grej Stina, du behövs för att utmana norskorna’ - Vibeke Skofterud, Holmenkollen 2015. Tack för all inspiration! Mina tankar går till familj och vänner”, skriver hon.

Anders Södergren, före detta landslagsåkare och på senare tid expertkollega med Skofterud på tv-jätten Discovery under OS i Pyeongchang, är också i chock.

”Oerhört tragiskt! Jag är helt chockad och väldigt ledsen. En sån underbar människa som alltid spred glädje runt sig. Livet är skört”, skriver han i ett sms.

Foto: Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE