Succéamatör i delad ledning

22-årige Robert Karlsson gjorde sju birdies

Nordea Masters har inletts på Bro Hof. Förmiddagen bjöd på en riktig birdiefest från vissa spelare. En av de som satte många puttar var amatören Robert Karlsson från Kalmar.
– Jag har inte varit med om den här situationen tidigare.

Robert Karlsson från Kalmar.
Robert Karlsson från Kalmar.

67 slag i scorekortet och ett leende på läpparna. Så mötte Robert Karlsson pressen efter sin succéartade dag på Bro Hof. Det blev en dubbelbogey och sju birdies.

– Jag har känt mig lugn hela dagen. Hann aldrig riktigt stressa upp mig innan jag slog ut i morse heller för jag råkade bli sen till tee så fick nästan springa för att hinna dit, säger Robert Karlsson och skrattar.

Hans namn gör att många tänker på världsspelaren, från Katrineholm, som för tillfället har bättre ranking i världen än Tiger Woods. Men snackisen idag är den 22-åriga amatören som visade upp golfslag och en säkerhet utöver det vanliga.

Hur kändes det där ute i dag?

– Det är svårt att förklara. Gjorde sju birdies helt enkelt, allt bara flöt på, säger Karlsson.

22-åringen har ett år kvar av sin utbildning på college i Virginia, USA, och har inga planer på att bli proffs än utan vill fokusera på att bli klar med skolan. Och såklart de kommande dagarna av Nordea Masters.

– Jag kommer att ta ett slag i taget i morgon. Det här är man inte riktigt van vid, den här situationen. Men man ska väl inte klaga heller direkt, säger Robert Karlsson och skrattar.

Kollade på leaderboardsen

Innan han slog bollen i vattnet på det 17:e hålet, som resulterade i en dubbelbogey, hade Kalmarkillen gjort sex birdies. Han var i ensam ledning, men rutinerade Alexander Norén var bara ett slag bakom. Robert Karlsson erkänner att han hade koll på hur ställningen var.

– Så fort jag såg en leaderboard kollade jag hur jag låg till. Men jag blev inte nervös av det, konstigt nog.

Det är inte bara Robert Karlsson som representerar Kalmar under dagarna på Bro Hof - legenden Joakim Häggman spelar även han. Häggman har varit både klubbkamrat och inspiration för den unge Karlsson:

– Han betyder mycket för mig, helt klart. Har spelat bästboll med honom på Lag-SM. Kul att spela med en så erfaren spelare.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN