Äntligen för Rydell

Publicerad:
Uppdaterad:

Rydell tog hem heat 1 i Göteborg City Race

GÖTEBORG. Ett race utan dramatik.

Rickard Rydell ledde från start till mål – och tog över ledningen i mästerskapet.

– Jag fick en liten lucka på första varvet och hade bra fart i bilen, säger STCC-stjärnan.

Foto: Foto: Scanpix

I morse kvalade Rydell till sig pole position med minsta möjliga marginal. På det sista kvalvarvet smet han förbi britten James Thompson. Endast en hundradel skiljde dem åt. En hundradel som visade sig vara guld värd på den tajta banan i Göteborg.

I det första racet på Frihamnspiren var det inget snack. Rydell fick en bra start och kunde utan problem hålla undan hela vägen och han tog sin första seger för säsongen.

”En bra helg”

– Äntligen, kan man säga. Det gäller att känna sig ett med bilen och det kändes bra i dag. Jag fick en liten lucka på första varvet och det var viktigt. En bra helg och en bra vecka med teamet, säger Rickard Rydell, som nu tog över ledningen i mästerskapet från Tommy Rustad.

– Men det är ett race till i dag och allt kan hända.

”Ett statiskt race”

Fredrik Ekblom startade trea och avancerade en position. Men han kunde inte göra något åt Rydell, som inte gjorde ett misstag.

– Det är svårt att köra om här. Jag tappade lite för mycket i början och det var frustrerande. Samtidigt blev jag inte hotad bakifrån och kunde koncentrera mig fullt ut framåt. Men det var kanske tråkigt för publiken att det var ett så statiskt race, säger Ekblom.

James Thompson körde in på tredje plats.

Race två drar igång klockan 15:35 i eftermiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC