SPELARNA: NI KOMMER FLOPPA, IFK

SPORTBLADET

Tobias Hysén: ”Bra att folk inte tror på oss”

IFK Göteborg slår för mycket långbollar och kommer floppa i år.

Det tror de allsvenska rivalerna enligt en enkät som Canal Plus gjort.

– De har alltid stor press på sig att prestera, men är inte särskilt bra, säger en spelare.

Foto: Tobias Hyséns IFK Göteborg levde inte upp till förväntningarna i fjol. Och många av spelarna tror att laget kommer att floppa även denna säsong.

I fjol raserades hoppen direkt. Topptippade IFK Göteborg tog två segrar på tio matcher och hämtade sig sedan aldrig.

Blåvitt blev sjua, och enligt Canal Plus enkät är något liknande att vänta i år. På frågan om årets flopp får laget mer än dubbelt så mycket röster som tvåorna Halmstad och AIK.

Tobias Hysén förstår resultatet.

– Vi hade inget jätteår. Det var upp och ner prestationsmässigt. Men det är bra att folk inte tror på oss. Det får bli en överraskning när vi väl spelar, säger han.

Upplever du att lag vill möta er?

– Förra året var det rätt kul att möta oss när vi gav bort många poäng. Nu tror jag att folk tycker det är otäckt, för man vet inte var man har oss. Det vet inte riktigt vi heller.

”Blev lättläst”

Ett anonymt omdöme från en allsvensk spelare är att Göteborg ”inte har spelat bra på ett par år”. Den allmänna kritiken har bestått i att laget varit intensivt, men inte klarat av att bygga upp spelet långsamt.

Det har försäsongen ämnats åt att förändra.

– Förra året förlitade vi oss på att vinna bollen och ställa om oavsett var vi var på planen. När det inte gick bra var det för att vi vann bollen på för dåliga ställen för att ställa om, men ändå försökte. Det blev lättläst, säger Hysén.

Har ni hittat nyckeln nu?

– Vi har inte hittat nyckeln än, men vi har hittat nyckelknippan. Nu gäller det bara att hitta rätt nyckel på den, då kommer det bli bra.

”Kommer bli bättre”

Gör ni det i tid?

– När man ändrar spelsätt tar det en stund innan alla hittar rätt och vet vad de ska göra. Ibland kan det gå fantastiskt bra, ibland inte. Vi kommer bli bättre och bättre ju längre året går, så det gäller bara att vara med från början. Det var vi inte förra året.