Northug: Fans friade till mig

SPORTBLADET

”Det var väldigt seriöst”

OSLO. Han slappar bäst hos mor och far, drömmer om egna barn i framtiden och har fått många friarbrev.

I en exklusiv intervju med norska magasinet "mag" får fansen möta en privat del av Petter Northug, som berättar att han inte var lika populär som ung.

- Jag var ingen tjejmagnet precis, säger han.

Livstilsmagasinet "mag" har fått en egen intervju med Norges stora stjärna inför VM. Delar av den publiceras i VG och på VG Nett i dag.

Petter Northug är en av Norges största stjärnor, en påpassad 25-åring som gillar uppmärksamheten men som gärna slappnar av i lugn och ro.

Och det gör han fortfarande bäst hemma hos mor och far.

- Hemma för mig är hemma och mamma och pappa. Jag har inte köpt mig något eget, men har en lägenhet i Meråker som jag delar med brorsan. Jag slappnar bäst av hos mamma och pappa, säger han till magasinet enligt VG.

”Vill ha tid för ungen”

Han uppskattar mamma Mays matlagning, när han är själv blir det gärna pizza flera dagar i rad.

Petter Northug har ett förhållande med Rachel Nordtömme, 20, och berättar för "mag" att han gärna får egna barn i framtiden.

- Ja, det är klart. Men jag vill att det ska lugna ner sig lite först. Man vill ju ha tid för ungen sin, och nu har jag väldigt många resdagar per år. Men jag har väl ett par år till på att göra barn, hoppas jag, säger han.

Som den stjärna han blivit både för längdsporten och för människor utanför sportens värld får Petter Northug mycket beundrarpost.

- Det är många som skriver fansbrev. Jag fick faktiskt ett friarbrev redan 2008 efter VM i Sapporo. Då var jag ganska ny i branschen och blev överraskad. Det var väldigt seriöst och det verkade som att det var vad hon önskade sig i livet. Hon ville gifta sig med mig, säger Petter Northug.

”Ingen tjejmagnet”

I intervjun med magasinet berättar han också att han ogillar shopping och att han inte var lika poppis som yngre.

- Jag var ingen tjejmagnet, precis, säger han.

VM startar på allvar på torsdag och Petter Northug är Norges stora medaljhopp på herrsidan.

I helgen kör han genrepet i världscupen i Drammen.

ARTIKELN HANDLAR OM