”Hoppas på nytt VM”

SPORTBLADET

Anja öppnar för en fortsättning: ’Hade varit jättekul’

Garmisch. Det som verkade bli en sista show verkar nu få en fortsättning.

Anja Pärson lämnar VM med en önskan om att fortsätta tävla över mästerskapet 2013.

– Hoppas jag är med nästa gång. Det hade varit jättekul, säger hon.

I morse lämnade Anja Pärson Garmisch och flög mot Åre för världscupslunken. Med sig hem tog hon två medaljer och ett sprakande formbesked.

– Jag känner mig jättestolt att jag en gång till var i form trots säsongen och allt som har varit. Vi är däruppe och slåss om varenda medalj. Till och med i storslalom är vi med och jobbar för medalj, säger hon.

Sju tiondelar från pallen

Pärson kom till Tyskland med en fjortondeplats som bäst i storslalom i vinter, men var i går bara sju tiondelar från pallen och blev nia.

Framgången har inte bara burit med sig respekt från konkurrenterna, utan verkar ha återväckt åkglädjen hos Anja. Efter OS-bronset i fjol vacklade hon om en fortsättning så länge att försäsongen förkortades, men nu låter det positivare.

På frågan om det var sista mästerskapet svarar hon:

– Det kan man undra. Det får man fortsätta undra ända fram till nästa VM. Det är svårt att fokusera på något sådant över huvud taget; om jag slutar efter det här eller om jag slutar i april. Den dagen jag säger att jag slutar, den dagen är min sista dag som skidåkare.

”Över när det är över”

Hon utvecklar:

– Jag har faktiskt ingen större tanke på om det skulle vara det. Men jag skulle inte bli bitter och tycka att jag borde ha tagit vara på det mer. Det går inte att tänka så. Den dagen det är över är det över.

– Hoppas jag är med nästa gång. Det hade varit jättekul.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint