Rasar efter kaoset – ändrar pallen för tredje gången

Foto: TT

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Pallen i damernas störtlopp ändras för tredje gången efter tidtagningskaoset.

Nu rasar åkarna.

”Wow, saker har verkligen gått utför sedan jag lämnade”, skriver Lindsey Vonn på Twitter.

Lördagens störtlopp i Crans Monatana har utvecklat sig till ett riktigt kaos. Sofia Goggia vann tävlingen före Joana Hählen och Nicole Schmidhofer. Men under störtloppet strulade tidtagningen för fyra åkare.

Jasmine Flury, Joana Haehlen, Priska Nufer och Lara Gut-Behramis tider fick fastställas manuellt när den elektroniska tidtagningen havererat.

När det gjorts ändrades också prispallen. Goggia var fortfarande vinnare av tävlingen och Hählen tvåa, men Lara Gut-Behrami petade ner Schmidhofer från tredjeplatsen. 

Kaoset var dock inte slut där. 

Nu, tre dagar efter tävlingen, meddelar Internationella skidförbundet Fis att de räknat fel. De fyra åkarnas tider korrigerades med 0.13 sekunder, men i stället för att lägga på hundradelarna drogs de bort.

Därför ändras pallen igen.

”En stor skam för vår sport”

Goggias placering är ohotad, men nu är Schmidhofer, som först var trea och sedan fyra, tvåa och Corinne Suter tar tredjeplatsen. Hählen, som trodde att hon tagit sin första pallplats i världscupen, blir därmed av med den. 

”Fis är nu säkra på att resultaten är rätt och att tiderna är rätt för alla tävlande”, skriver Fis på sin hemsida och ber också alla inblandade om ursäkt. 

– Tyvärr var hela situationen mycket kaotisk. Så mycket fram och tillbaka var ovärdigt för en världscuptävling, det är en stor skam för vår sport. Jag skulle verkligen vilja fira min tredjeplats lite annorlunda så jag kan inte riktigt vara glad över den. säger Suter enligt Basler Zeitung. 

En som inte heller är imponerade av kaoset är Lindsey Vonn. 

”Wow, saker har verkligen gått utför sedan jag lämnade. Tre dagar efter tävlingen gav de äntligen Schmidhofer och Suter rätt resultat”, skriver Vonn på Twitter. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint