Dödsolycka skakar cykelsporten

Publicerad:
Uppdaterad:
Victor Cabedo blev 23 år gammal.
Foto: SCANPIX
Victor Cabedo blev 23 år gammal.

SPORTBLADET

En tragisk dödsolycka har drabbat cykelsporten. Spanjoren Victor Cabedo omkom under ett träningspass på onsdagen sedan har blev påkörd av en bilist och föll ned i en ravin.

– En professionell cyklist som var väldigt lovande har dött av anledningar som hade kunnat undvikas, säger en talesperson för Cabedos stall till AP.

Det var under en träningsrunda klockan 14 på onsdagseftermiddagen som olyckan inträffade i närheten av hans hemort Onda, utanför Valencia. Cabedo krockade med en bilist och föll sedan ned för ett stup. Räddningstjänst kallades till platsen, men Cabedos liv gick inte att rädda.

– Han dog omedelbart, säger Miguel Madariaga lagledaren för Cabedo spanska stall Eukaltel-Euskadi till elcorreo.com.

Victor Cabedo har setts som en av de mest lovande cyklisterna i Spanien och blev i år professionell cyklist och har bland annat kört Giro d´Italia. Förra året vann han en etapp i Asturien Runt och blev nia i det spanska mästerskapet.

Senast deltog han i Storbritannien runt, men tvingades bryta på grund av feber.

Skickade kondoleans efter VM-guldet

– Det här är ett mycket hårt slag för oss. Det har funnits mycket annat tufft som har hänt, men döden av en pojke har jag aldrig tidigare upplevt, säger Madariaga.

Generaldirektören för den stora spanska cykeltävlingen Spanien runt beklagar Cabedos död.

– Tyvärr ska vi alltid behöva få uppleva tragiska händelser för att uppmärksamma cyklisternas säkerhet på vägen. Den här händelsen måste användas på nytt för att uppmärksamma trafiksäkerheten, säger Javier Guillén till elcorreo.com.
Efter att nyheten om Cabedos död spridit sig har flera cyklister skickat sina kondoleanser på Twitter.

”En god cyklist och en ännu bättre person. Jag skickar mina uppriktiga kondoleanser till familen”, skriver tysken Tony Martin efter att ha vunnit VM-guld i cykel på onsdagen.

Victor Cabedo blev 23 år gammal.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN