”Jag har inget bra svar på det”

avEric Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Linus Nordgren

HELSINGBORG. Han spelar sitt livs innebandy och förde Helsingborg till en blytung seger mot Warberg. Nu vill Linus Nordgren vinna poängligan.
– Det är klart att jag tittar där, säger han.

SSL är hyperjämn och det är en tätt kamp om slutspelsplatserna. Därför var FC Helsingborgs 5–3-seger hemma mot Warberg högst nödvändig, samtidigt som Warberg fortsätter att ha bekymmer.

FCH uppträdde med ett stabilt försvarsspel, men den stora segerorganisatören var 26-årige landslagsforwarden Linus Nordgren, som gjorde ett mål och tre assist. Nu är han i delad ledning i poängligan tillsammans med Faluns Alexander Galante Carlström med sina 48 poäng.

– Det är klart att jag tittar där, det är enda sättet man kan jämföra med andra spelare. Det är kul att vara med i toppen. Det vore en kul merit att vinna, en häftigt grej.  Men det är inte det allra viktigaste, säger Nordgren.

Helsingborg klättrar

FCH-stjärnan upplever sin karriärs bästa säsong.

– Jag har höjt lägstanivån, säger han och fortsätter:
– Jag har inget bra svar på hur det har blivit så, det är inga hemligheter. Jag tycker bara att det är kul att spela, det sitter i ryggmärgen. När det går bra tänker man inte, då känns det som världens mest naturliga sak.

Hur länge har det känts så?
– Sen första träningsmatcher i år, säger Nordgren. 

5–3-segern mot Warberg tar FCH från en niondeplats till sjätteplatsen. Warberg är alltjämt elva i tabellen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM