Poker

Slås ut ur VM – då bryter stjärnan ihop

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPORTBLADET

Missade finalen med minimal marginal: ”Chockad”

Det är finalklart i poker-VM.

Men November Nine kommer att spelas utan superstjärnan Daniel Negreanu, som, bokstavligt talat, föll på målinjen och slutade elva.

– Jag är lite yr, men det är inget lite vodka inte kan råda bot på, sa han efteråt enligt Pokerlistings.com.

Efter en intensiv vecka har Main Event vid pokerns VM WSOP nått fram till finalbordet. 6 400 spelare har nu gallrats ner till endast nio kvarvarande, som får en plats i den stora finalen i november där världsmästaren koras.

En av dem som var med i fighten in i det sista var storstjärnan Daniel Negreanu. Kanadensaren låg med jämna mellanrum pyrt till sett till antalet marker, men höll sig länge kvar i spelet. Sent på onsdagsmorgonen svensk tid tog det dock slut, när han åkte ut som elva totalt i turneringen. Bara två platser från finalbordet.

– Det hade varit kul, sa Negreanu strax efter elimineringen enligt Pokerlistings.com.

Åkte ut mot ledaren

Han åkte ut efter en duell mot amerikanen Joe McKeehen, som leder tävlingen, som prickade en stege på rivern, något som fick Negreanu att falla till marken såväl bildligt som bokstavligt.

– Jag var chockad. Benen vek sig och jag slog i huvudet. Jag är lite yr, men det är inget lite ”vodka-something” inte kan råda bot på, säger Negreanu enligt Pokerlistings.com.

Den missade finalplatsen var inte bara en besvikelse för kanadensaren själv, en stor del av åskådarna på plats hade hållit en tumme för stjärnan och hoppats att han skulle nå finalen.

– Kolla hur det här rummet kommer att tömmas, ingen bryr sig ett skit längre, sa en åskådare på väg ut från lokalen enligt Pokerstarsblog.com.

”Årets mest speciella finalbord”

Efter att han slagits ut fick Daniel Negreanu frågan om pokern som sport hade behövt honom vid finalbordet som spelas i november.

– Det är årets mest speciella finalbord. Jag tror att jag hade kunnat bidra om jag var där. Jag älskar att främja det här spelet, jag älskar det och jag har det att tacka för mycket. Jag lever mitt drömliv och utan pokern hade jag inte varit där jag är i dag, svarade Negreanu enligt Pokerstarsblog.

Hans elfteplats resulterade i 526 778 dollar i prispengar, motsvarande 4,4 miljoner svenska kronor.

Nu återstår nio spelare som i november återupptar spelet vid finalbordet, där vinnaren kan titulera sig världsmästare i poker och även inkassera drygt 65 miljoner kronor.

I ledningen just nu, med 63 100 000 i marker, är amerikanen Joseph ”Joe” McKeehen, 24, från Pennsylvania. Han har ett stort sportintresse och supportar lag från Philadelphia i en mängd idrotter, men nu får McKeehan vänja sig vid att ha egna fans.

Hans kanske mest hängivna anhängare är vänner och familj hemma i North Wales som följer tävlingen noggrant via nätet.

– Min mamma kanske får sparken, säger 24-åringen skämtsamt om stödet hemifrån till Pokerlistings.com.

Han ställs mot ett finalfält som är förhållandevis anonymt, där endast en tidigare vinnare av ett WSOP-armband finns med.
Se alla spelare i November Nine i faktarutan.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker