Tai Woffinden

Vetlanda försvarade SM-guldet

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

VETLANDA. Elit Vetlanda är svenska mästare i speedway.

Smålänningarna hämtade upp tiopoängsunderläget mot Indianerna.

– We are the fucking best, vrålar lagkaptenen Tai Woffinden.

Indianerna vann den första finalen med 50-40, men Elit Vetlanda är svårslaget på hemmaplan och gav ett nytt bevis på det.

Titelförsvararen hade hämtat in tiopoängsunderläget redan efter sex heat och när hemmaförarna väl kopplat ett grepp om SM-bucklan vägrade de att släppa taget.

Avgörandet kom i det 13:e heatet, då Tomas H. Jonasson tog en femetta i par med Emil Sajfutdinov. Dubbelsegern gav ointagliga 52-26 och förarna förenades i ett stort kramkalas på banan.

”Svårt att förklara”

– Att få avgöra på hemmaplan och vinna guld för andra året i rad... Det är så jävla skönt. Det är svårt att förklara känslorna. Det känns som att de blir starkare och starkare för varje guld, säger Jonasson till Sportbladet.

26-åringen kraschade illa i Grand Prix-deltävlingen i Tammerfors i maj och har plågats av både en knäskada och maskinproblem.

Det märktes inte på Vetlanda motorstadion. Tomas H. Jonasson körde in 14 poäng på sina sex heat.

– Det känns, efter säsongens kassa resultat, helt underbart. Nu kör jag med mekaniker som vet vad fan de sysslar med, hittar fel och verkligen vill få grejerna att gå bättre, säger han.

Tog inte en enda poäng

Daniel Andersson Bäckström, Indianernas lagledare, var som sig bör väldigt besviken efter matchen, som Vetlanda vann med hela 56-28.

Artem Laguta gjorde sitt jobb, men ryssen var väldigt ensam om det. Lagkaptenen Fredrik Lindgren tog inte en enda poäng, Antonio Lindbäck fick nöja sig med fem och Grand Prix-föraren Niels-Kristian Iversen körde bara in tre.

– Vad ska man säga? Klart jag inte är nöjd. Vi har bara en förare som levererar. Resten klappar igenom, och då har vi inget att sätta emot. Jag har ingen förklaring till varför det blir så här. Vi ledde med tio poäng och hade chansen, säger indianledaren medan fyrverkerierna lyser upp den småländska himlen.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tai Woffinden

Tomas H Jonasson

Daniel Andersson Bäckström

Elit Vetlanda Speedway

Speedway

Motorsport