Skyller dopningen på köttkonsumtion

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
SPORTBLADET

Canelo Álvarez har testats positiv för dopning inför titelmatchen i mellanvikt mot Gennady Golovkin, 35.

Nu har 27-åringen gett sin förklaring till provresultatet.

Mexikanen påstår att han fått i sig klenbuterol genom att ha ätit kött.

Den femte maj är det tänkt att mexikanen Canelo Álvarez och kazakstaniern Gennady Golovkin ska göra upp om ett flertal titlar i mellanvikt. De två möttes redan i september förra året i en match som slutade oavgjort och nu ska de upp i ringen igen.

Men nu är det inte säkert att fajten blir av. Álvarez har nämligen testats positiv för dopingklassade klenbuterol, en substans som används för att öka muskelmassan samt öka fettförbränningen.

Hänt tidigare

Enligt The Guardian skyller 27-åringens promotor, Golden Boy, resultatet på att Álvarez ska ha fått i sig preparatet genom att ha ätit mycket kött. Golden Boy skriver i sitt uttalande att detta hänt flera mexikanska idrottare de senaste åren.

Daniel Eicher, direktör för SMRTL (Sports Medicine Research and Testing Laboratory) menar att köttet kan vara förklaringen till resultatet.

– Dessa värden är alla inom gränsen för vad som kan förväntas av köttkonsumtion, säger han enligt The Guardian.

”Överraskad och oroad”

Antidopningsbyrån Wada har tidigare varnat atleter att resa till Mexiko just för risken av att klenbuterol förekommer i köttet.

– Jag är en atlet som respekterar boxningssporten. Det här överraskar och oroar mig då jag aldrig varit inblandat i något sådant här förut. Jag kommer lämna över alla test som behövs för att reda ut den här pinsamma situationen och jag är säker på att sanningen kommer komma fram, säger Álvarez enligt The Guardian.

I nuläget finns inga rapporter på att matchen ska ställas in.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning