Moa Tschöp utsedd till årets spelare

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

avLove Lindqvist

SPORTBLADET

Hon är den första backen någonsin att vinna SSL:s poängliga och slog även assistrekord för backar.

Nu utses Täbys Moa Tschöp till årets bästa spelare i Svenska Superligan.

– Känns sjukt jäkla häftigt, säger 26-åringen till Innebandy.se

De två senaste säsongerna har Kais Moras stjärna Anna Wijk utsetts till årets bästa spelare, men nu har det blivit ändring på det.

76 poäng på 26 matcher i Svenska Superligan i Innebandy räckte inte bara till poängligaseger. Täbys Moa Tschöps bedrift innebar att en back för första gången vann poängligan. 26-åringen slog även assistrekord för backar.

Nu prisas stjärnan med utmärkelsen ”Årets spelare” i SSL.

- Det är väldigt roligt när man tittar på vilka otroligt bra spelare som var nominerade. Och det känns sjukt jäkla häftigt. Det är ett mål jag har haft, att jag någon gång ska bli Årets spelare, säger Tschöp till Innebandy.se.

”Ser mig som en annan spelare”

Hon har under säsongen drivit upp längst sin kant och spelat fram till 52 Täby-mål. Hon var även med landslaget i Bratislava och kammade hem VM-guldet.

– Jag har varit i toppen i många år och kämpat mig till att få bort en del stämplar. Folk ser mig som en annan spelare nu. Jag har verkligen kämpat mig till det här och tagit till mig hur jag ska utvecklas. Jag har vuxit som person och spelare de senaste åren.

Tschöp berättar även för Innebandy.se att hon inte ser något slut på karriären. Än är stjärnan inte nöjd.

– Jag vill bli ännu bättre tränad och fortsätta på den utvecklingskurva jag har. Varje år blir jag mer rutinerad. Har man vunnit ett pris en gång vill man vinna igen, både individuella titlar och lagtitlar, säger hon.

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM