IFK Kristianstad klara för sin fjärde raka SM-final

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

avErik Wallskog

SPORTBLADET

IFK Kristianstad är klara för sin fjärde raka SM-final.

Efter att ha legat under med tio minuter kvar vände de regerande mästarna och vann mot Lugi med 27–23.

– Vi vågade gå för det i slutet och stängde matchen när det behövdes, säger IFK:s Olafur Gudmundsson.

Det såg länge ut som Lugi skulle kunna skaka fram en femte och avgörande match i semifinalserien mot Kristianstad. Lundalaget vände på ett tidigt underläge och såg ut att ha sina skånska rivaler i ett stadigt grepp.

”Inledde bra”

Men ett rött kort på Hampus Henningsson vid ställningen 18–15, med 20 minuter kvar, ställde matchen på ända. För även om hemmalaget kom tillbaka efter utvisningen så var det gästerna som i slutminuterna forcerade sig till en seger.

– Vi inledde bra, men efter de första 15 minuterna fick de styra, dra ner på tempot och ha långa anfall. När det stod 18–14 gjorde (Richard) Kappelin några viktiga räddningar samtidigt som de fick en utvisad. Efter det vågade vi gå mer direkt på mål och vårt försvarsspel blev starkare, säger Kristianstads kapten Olafur Gudmundsson.

Vilka vill ni möta i finalen?

– Jag vet inte, och om jag visste skulle jag inte säga det. Men det spelar inte så stor roll, vi tar det som det kommer. Malmö och Alingsås är två helt olika lag och det finns ingenting vi kan påverka.

Idel bortasegrar

För att få fram vilka Kristianstad ska möta kommer det krävas en femte och avgörande match mellan Alingsås och Malmö. Efter att samtliga semifinalmöten mellan lagen vunnits av bortalagen fortsatte skåningarna den sviten när man segrade med 24–22 i Alingsås.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM