Häckens poängräddare: ”Har några onödiga kilon kvar”

avPetra Thorén

HISINGEN. Med från start och poängräddare för Häcken.

Men Moestafa El Kabir är fortfarande inte i optimal matchform.

– Jag har några onödiga kilon som hänger kvar, säger han.

Moestafa El Kabir tillhör turkiska Antalyaspor, men är utlånad till BK Häcken.

Tillbaka på Hisingen har han slipat formen som försvann under en tung period i Turkiet.

Och mot Hammarby (2–2) var han med från start.

Tränaren Andreas Alm räknade med anfallaren skulle funka i 45 minuter, men han räckte till den 73:e. Detta efter, som Alm sa fick lite "Musse-time" att vila på i samband med David Fällmans skada.

Kvitteringsskytten var själv nöjd med att han stannade kvar på planen.

– Det är svårt att verkligen bestämma sig innan matchen om hur länge man ska spela. Det var självklart att stå kvar och jobba vidare. Det var tur att jag inte gick ut efter 45 minuter. Jag tror att jag hade kunnat spela tio-femton minuter till, men då hade det varit med fusk i det defensiva och kanske det offensiva också. Men det är inte rättvist mot mina lagkamrater, säger Moestafa El Kabir efter matchen.

Belöningen för att stanna kvar fick både han själv och Häcken genom kvitteringsmålet i den 54:e minuten som ändå gav poäng mot Hammarby.

”Känns skönt att vara hemma”

Efter målet kastade han slängkyssar och gjorde ett symboliserande hjärta till sin familj på läktaren.

– Det var ett fint anfall. Det känns skönt att vara hemma och göra mål, säger han.

Han har sedan det blev klart med spel i BK Häcken kört hårt i gymmet. Han är själv öppen och talar om de där extra kilona som han vill bli av med.

– Konditionen ska bli bättre, sen måste jag gå ner lite i vikt också, säger han.

Beach 2018..?

– Nej, nej - eller jo, det är ju ett måste (skratt). Självklart vill man komma i form, sen gäller det att använda hjärnan och inte köra för fullt och tro att man klarar av att köra 90. Man vill inte skada sig i onödan. Jag har spelat fotboll i tio år, jag vet vad som krävs. Det har inte varit en rolig period innan jag kom hit med lite motivation.

”Jag känner att jag inte är klar utomlands”

Går du på diet också?

– Diet och diet. Det finns inget som heter diet i min värld, det gäller att äta rätt. Skita i McDonalds och Burger King...

Sett till touch, spelsinne, teknik och tillslag finns allt på plats.

– Det är som att cykla på en cykel igen. Fotbollen har man i sig, sen ska kroppen hålla. När man är lite tyngre tappar man lite snabbhet, säger han.

Anfallaren är klar för elva matcher i Häcken-tröjan. Vad som väntar efter det ägnar han inte mycket tankar åt just nu.

– Vi ska inte diskutera det nu. Vi spelar fram till VM-uppehållet, sen får vi ta det därifrån. Jag har ett år kvar på kontraktet i Turkiet. Vem vet, vi får se.

– Hade de sänkt skatten i Sverige hade det varit lite lättare att spela hemma... Nä, men det är massa faktorer, jag känner att jag inte är klar utomlands, säger El Kabir.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM