Kalla tvåa - slagen av Björgen igen

Svenskan fortsätter imponera - men norskan överlägsen igen

Tre individuella starter och tre segrar - norska skidstjärnan Marit Björgen vann igen.

Och Charlotte Kalla var tvåa - precis som i fredags.

– Jag är väldigt nöjd med loppet i dag, säger Marit Björgen.

Kalla gratulerar Björgen - en vanlig syn under säsongsinledningen.
Kalla gratulerar Björgen - en vanlig syn under säsongsinledningen.

I lördagens världscupstävling, den andra i minitouren i finska Kuusamo, var det för 5 km fri stil som gällde för damerna.

Charlotte Kalla gjorde ett startkt lopp, men precis som tidigare i år fanns det en åkare som var bättre. Marit Björgen vann det korta loppet övertygande med elva sekunder.

- Björgen kontrollerar loppet precis som hon vill, hon hade fullständig kontroll över hela fältet och kunde gasa och köra som hon ville, säger Torgny Mogren, Radiosportens längdexpert.

Kalla trea i minitouren

Charlotte Kalla blev tvåa, tätt följd av Vibeke Skofterud, Norge. Totalt sett i minitouren leder Marit Björgen, Vibeke Skofterud är tvåa och Charlotte Kalla är trea.

Det blir en tuff kamp om pallplatserna i morgondagens tourfinal, men fördel förstås Marit Björgen som hart ett försprång i jaktstarten (10 km klassisk stil).

- Vi är i bra form och har gjort ett bra jobb på försäsongen men jag tror att de andra tjejerna kommer eftersom, säger Marit Björgen som topptrion som dominerat de två första världscupshelgerna.

Anna Haag, som haft en trög start på världscupen, gjorde ett godkänt lopp och slutade på tioende plats.

Övrigt att nämna bland från svensklägret: Lisa Larsen gjorde ett bra lopp och blev 29:a. Maria Rydqvist var krasslig och kom inte till start.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN