Då: Guldlag Nu: Kvallag

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Ny dyster verklighet för AIK: ”Medveten förändring”

Guldfavoriten har blivit ett bottenlag.

AIK Innebandy riskerar att behöva kvala sig kvar i Superligan.

– Det är en medveten förändring, säger ofrivillige spelaren Peter Fischerström efter 4–6 mot Helsingborg.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Det går tungt för Fischerströms AIK.

AIK vann SM-guld i innebandy 2009 och var förra året tvåa i serien. Nu är samma lag en poäng från kvalplatsen i Superligan. I går kom en ny svidande förlust mot Helsingborg.

– Vi går ner oss i andra perioden och tappar till ett underläge vi inte kan hämta upp. Det är tredje matchen i rad det är likadant, säger 37-årige Peter Fischerström.

”Ville inte spela”

Gästerna hade inte heller någonstans att gömma sig när Helsingborg bjöd på fritt inträde och slog publikrekord med 2 705 åskådare. En drömmatch för alla innebandyspelare – utom Peter Fischerström som tvingats kliva in i laget från sin post som assisterande tränare.

– Jag vill inte spela men när det saknats så mycket folk har jag ställt mig till förfogande. Jag skulle egentligen inte varit med i dag men vi var riktigt illa ute med skador och sjukdomar.

Beredd på motgång

Trots krisen AIK befinner sig i är Fischerström inte orolig. Klubben var beredda på motgångar efter att landslagsspelarna Fredrik Djurling och Emanuel Antener flyttat till Schweiz och Kristoffer Kranberg och Mats Carlsson slutat efter förra säsongen.

– Förra året var vi favoriter men det var vi knappast i år. Det var en medveten förändring att föryngra väldigt mycket på en gång. Det är ett helt nytt lag i år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy