Bank: Jag ger inte upp tanken på guld i Rio

SPORTBLADET

Sportbladets Simon Bank om Therese Alshammars final

Foto: Sportbladets krönikör Simon Bank.

Vad säger du om Tessans lopp?

– Det såg rasande bra ut i 30 meter, hon var snabb från pallen och spikade starten. Sen märker man att hon saknar fysik på slutet för att orka hålla i hop det. Förmodligen har hon tappat det då hon inte har kunnat träna sista tre veckorna.

Ska vi kräva mer än en sjätteplats?

– Med hennes förutsättningar nu så är det bara att bara vara i final, på så sätt kan vi inte kräva mer. Men tittar vi till innan skadan uppkom så hade det inte varit något snack om saken. Då skulle hon ha stått högt upp på pallen och ur den synvinkeln så hade en sjätteplats varit en besvikelse.

Är hoppet om ett OS-guld borta för Tessan?

– Hon sa nyss själv att hon har svårt att se att hon ska köra fyra år till men jag tänker inte ge upp tanken på att hon kan ta guldet i Rio 2016. Tessan älskar att tävla, träna och att simma. Fram till att hon själv tappar suget eller att det kommer flera bra simmare som hon inte kan matcha så vägrar jag ge upp den tanken.

Vad händer nu?

– Hon är besviken över att det inte blev ett OS-guld och att hon inte fick en ärlig chans att kämpa om det på grund av skadan. Men jag hoppas att flytten till Schweiz kan ge henne en nytändning och så är det VM nästa år att sikta mot.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS