Kristoffersson tog storslam i STCC

Publicerad:

SPORTBLADET

”Vilken fantastiskt bra helg”

Johan Kristoffersson var snabbast i sin Volkswagen Team Biogas.
Johan Kristoffersson var snabbast i sin Volkswagen Team Biogas.

Johan Kristoffersson - han tog storslam i STCC.
Seger i båda premiärloppen och i Carrera Cup.
– Vilken fantastiskt bra helg det blev, säger han.

Johan Kristoffersson jublar efter segern.

23-åringen som nyligen vann två segrar i den italienska serien Superstars hade en fantastisk premiärhelg. Kristoffersson som kör för Volkswagen Team Biogas vann båda de inledande loppen av STCC-säsongen och det var hans två första segrar i mästerskapet, dessutom var han först över mållinjen premiärtävlingen av Carrera Cup Scandinavia.
Det första STCC-loppet vann han från pole position, han tog starten samtidigt som fjolårets mästare Rickard Rydell, Chevrolet, slogs med Johan Sturesson, även han team Biogas, om andraplatsen. Rydell var tvåa mål och Sturesson trea. Ställningen var den samma även i det andra loppet, där skuggades Kristoffersson av Rydell ända in i mål.

”Långt kvar av säsongen”

– Vi var olika snabba på olika delar av banan. Han var visserligen het på det sista varvet, men jag valde att täcka upp och det gick vägen, sa Johan Kristoffersson efter målgång på Mantorp Park.
Rickard Rydell var, trots andraplatsen, ganska nöjd med säsongsinledningen.
– Vi hade lite bättre fart i det andra heatet men vi var inte tillräckligt snabba, säger Rydell. Det var nära under fem, sex varv och jag försökte ända till slutet att ta mig om, sa Rickard Rydell på presskonferensen.
– Men hade det varit sista racet på säsongen hade jag nog satsat hårdare – det är långt kvar av säsongen och vi ska kämpa vidare.
Det betyder att Team Biogas förare nu är etta och trea i mästerskapet, Rydell är tvåa. Nästa deltävling avgörs på Ring Knutstorp 18-19 maj.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN