Går mot tionde segern i Dakar

avAnna Andersson

Publicerad:

”Inte alls skönt att köra”

Foto: AFP
Stephane Peterhansel.

Stephane Peterhansel går mot seger i Dakar.

För tionde gången.

MINIföraren vann den första av fyra etapper som körs i Peru. Han var före sin teamkollega Nani Roma i mål och han har nu mer än 22 minuter till godo på Roma  sammandraget, de övriga konkurrenterna är över 70 minuter efter i sammandraget.

– Vi körde inte så fort, men vi hade inga tekniska problem och det var en bra specialsträcka för oss. Samtidigt var det inte alls skönt att köra. Det var dålig sikt även på de öppna vägarna eftersom det blåste väldigt mycket, säger Stephane Peterhansel i en kommentar.

– Jag körde om Nani flera kilometer från mål när han fastnade i en sanddyn eftersom han skulle försöka köra förbi en mc-förare. Men han behövde inte lämna bilen innan han körde vidare.

”Inte mycket mer jag kunde göra”

Robby Gordon, som kör för Hummer, diskvalificerades sent natten till torsdag, men han har lämnat in en överklagan och kommer att köra vidare. Den kommer att behandlas först om två månader.

I mc-klassen är det Cyril Despres som har övertaget när tre etapper återstår.  Han var 1,39 minuter före Gerard Farres Guell och Marc Coma var trea i mål. Det gjorde att Coma förlorade över två minuter i sammandraget.

– Det kan ha varit viktigt för mig att det var någon mellan mig och Marc, annars så var det inte mycket mer jag kunde göra i dag än attackera och köra vidare, säger Cyril Despres.

Thomas Berglund tog sig i mål på en preliminär 54.e plats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally