Vinter-OS

Jagrs varning till Tre Kronor

Av: 

Mattias Lönngren

SPORTBLADET

Tjeckien skickade två varningar till Sverige under första träningen i Sotji.

Först sköt de sönder plexiglaset och sen avslöjade Jagr hur han ska knäcka Henrik Lundqvist

– Jag tror att jag kommer att göra mål på honom i krysset på plockhandssidan.

Jaromir Jagr och Tjeckien gjorde sin första träning i Sotji på måndagskvällen inför mötet med Tre Kronor på onsdag. Redan innan träningen kommit igång ordentligt sköt de sönder plexiglaset bakom ena målet men annars var det en lugn träning där fokus inte låg på Sverige

– Spelar igen roll vilka man möter i de första matcherna . Det viktigaste är att vänja sig vid stor is och tidsskilnaden. Vi har haft första träningen och det är en helt annan typ av ishockey, sa Jaromir Jagr efteråt.

Skador hör till spelet

Sverige tappade Henrik Sedin och Johan Franzén inte långt innan planen lyfte mot Sotji men det är inget som Jagr tror kommer påverka så mycket, alla lag tappar spelare.

– Vi har också några skador. De har tappat några bra spelare men de har så många bra spelare som lätt kan gå in och ersätta. De har fyra kedjor som kan göra mål. Det är inte som i NHL där två kedjor spelar offensivt och de andra två försvarsspel. Alla fyra kedjorna är bra, precis som hos många av favoritlagen.

Inte rädd för Henke

41-åringen har en stark säsong bakom sig i New Jersey Devils och har plockat ihop 49 poäng och han är inte rädd för Sveriges målvaktsstjärna.

Är du orolig att Henrik Lundqvist kommer göra en stormatch?

Jag tror att jag kommer att göra mål på honom i krysset på plockhandssidan. Jag låter honom oroa sig, skrattar 41-åringen som antagligen gör sitt sista OS som spelare men som öppnar för en annan roll nästa gång.

– Jag önskar att jag var tränare i detta OS men kanske till nästa.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vinter-OS