Han blir Gefles nya tränare

SPORTBLADET

Presenterades under presskonferens idag

Pelle Olsson, 50, lämnade Gefle IF för Djurgårdens IF tidigare i november.

Idag presenterade klubben Roger Sandberg, 41, som ny tränare.

– Jag ser fram emot det här väldigt mycket, säger han.

Klockan 13.00 öppnade Gefle IF för presskonferens där deras nye tränare presenterades. Inte helt oväntat var det Roger Sandberg som det spekulerats i sedan en tid tillbaka som blev utsedd till att ta över efter Pelle Olsson.

– Vi är jätteglada och jättenöjda. Det fanns inga andra alternativ, vi har bara jobbat med Roger eftersom det kändes klockrent från början. Roger är en vettig kille. Han har en bra bakgrund och han har köpt vår idé. Det är helhetsbilden av honom - en bra kille, säger klubbens ordförande Leif Lindstrand under presskonferensen.

"Vill utveckla anfallsspelet"

Roger Sandberg var senast huvudtränare i Hammarby IF 2011. Han är lärare i grunden och har varit ifrån fotbollen ett tag och jobbat med ledarskapsutbildningar sedan han lämnade uppdraget för Bajen.

– Att jobba med fotboll är en utmaning som är svårt att säga nej till. Jag är väldigt imponerad av vad som redan gjorts i klubben. Men det finns vissa bitar som det fortfarande finns utrymme för att utveckla. Gefle är ju kända för sitt försvarsspel, men jag vill utveckla anfallsspelet och tillföra lite mer fantasi, säger Sandberg under presskonferensen.

Det nya kontraktet är två år men förlängs automatiskt med ett till om klubben är nöjda med Sandbergs insats. Gefle har sedan tidigare varit tydliga med att Thomas Andersson kommer att fortsätta som assisterande tränare, vilket Sandberg inte har något emot.

– Han är väldigt kunnig och har varit med länge vilket jag ser som en stor fördel, säger Sandberg.

Få Faltsetas och Dahlberg att stanna

Spelarna är på semester och alla har därför inte blivit informerade om att de fått en ny tränare. Alexander Faltsetas, 26 och Mikael Dahlberg, 28, sitter på utgående kontrakt vilket är något som Sandberg vill hitta en lösning på.

– I grund och botten ser truppen bra ut, sedan är det några kontrakt som inte är skrivna. Nu är det bara att försöka få truppen färdig och få Faltsetas och Dahlberg kvar. Och även om de stannar så kan det behöva fyllas på med någon spelare. Sedan får vi se vad ekonomin tillåter, säger Roger Sandberg.

Följ alla transferrykten och klara övergångar i Sportbladets SILLY SEASON SVERIGE