Annas Motor

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Sista chansen Trycket är stenhårt på Ferrari att leverera på hemmaplan i morgon. Lyckas de inte besegra Sebastian Vettel ser man säsongen som förlorad.
Foto: AFP
Sista chansen Trycket är stenhårt på Ferrari att leverera på hemmaplan i morgon. Lyckas de inte besegra Sebastian Vettel ser man säsongen som förlorad.

Varje vecka i Sportbladet

Sportbladets motorexpert Anna Andersson.

Pole Position

1 Daniel Ricciardo

Han är talangen som kör för Toro Rosso, men som nästa år blir stallkamrat med ­Sebastian Vettel hos Red Bull. 24-åringen från Australien har stöttats länge av stallet och är ett logiskt val. Kontraktet gäller över flera säsonger men Red Bulls Helmut Marko vill se resultat redan efter tre till fem lopp.

2 Fernando Alonso

Ferrari på Monza, han är efter i kampen om VM-titeln i F1. NU är det dags att attackera.

3 Joakim Ljunggren

VM-finalen i enduro i morgon och svensken ligger trea.

– Vi kör om 40 poäng och det är tio poäng till andraplatsen. Nu hoppas jag att det blir riktigt jävligt väder så att jag kan jaga ikapp, säger han.

4 Thed Björk

I kväll kan han vara klar mästare i STCC. Deltävlingen avgörs i Tierp och han utmanas av Richard Göransson.

5 Jaroslaw Hampel

Fjolårets speedwaymästare från Vetlanda har haft det tufft i elitserien, men när det är slutspel är koncentrationen där. Hampel förde sitt lag till ännu en SM-final, den 17 september möter laget Piraterna på hemmaplan i den första finalen. Den 18 avgörs returen i Motala.

6 Ramona Karlsson

Hon ligger tvåa i rally-SM bakom Eddie Hörbing när East Sweden Rally avgörs i Linköping i dag. Även JVM-ledaren Pontus Tidemand finns med i tävlingen, dock i en annan klass.

7 Marc Marquez

Han föll och slog axeln ur led. Han fick ett straff på uppvärmningen. Ändå var han tvåa i motoGP-loppet på Silverstone och utökade ledningen i VM.

8 Marcus Ericsson

Han inledde GP2-helgen på Monza med en fjärdeplats i kvalet. Han är sexa i mästerskapet när sex lopp återstår.

9 Kim Nilsson

Den 23-årige speedwayföraren har fått ett wild card och kör Skandinaviens GP på Friends Arena den 21 september.

10 Yvan Muller

Fransmannen kan säkra VM-titeln i WTCC när serien kör i USA den här ­helgen. Bakom jagar Michel Nykjaer som kör för svenska NIKA Racing.

Motorstopp

Cal Crutchlow

MotoGP-föraren hade en hastighet av 300 km/tim när han förlorade kontrollen över sin Yamaha. Han skadade sin högra arm, den har svullnat upp till dubbel storlek och det finns en risk att han måste operera den.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN