Burakovsky jagas efter jätteshowen

SPORTBLADET

Kung på isen i går – nu är flera SHL-klubbar intresserade av Burakovsky

Foto: GULDLEENDET? André Burakovsky hade stor show mot Norge och nu jagas han av flera SHL-klubbar. Men först ska han ta Sverige till JVM-guld och näst på tur är Ryssland på nyårsafton.

André Burakovsky, 18, höll stor målshow mot Norge.

Och Sportbladet kan avslöja att den förre Malmöforwarden jagas av flera SHL-klubbar där Frölunda är hetaste alternativet.

– Frölunda har en bra tränare, ett riktigt bra lag och jag känner många spelare där. Klart att det kan vara ett alternativ, säger Burakovsky.

Juniorkronorna körde över Norge i den tredje gruppspelsmatchen och vann med förkrossande 10–0. Roligast på isen hade André Burakovsky, som redan fem minuter in i andra perioden hade gjort tre mål.

Juniorkronornas skarpskytt var högaktuell för Frölunda redan till den här säsongen, men valde spel med Erie Otters i den kanadensiska juniorligan.

Kan spela i Nordamerika

Frölunda har under Roger Rönnbergs ledning genomfört sin ungdomssatsning. Det har blivit succé och laget ligger just nu tvåa i SHL.

En spelare som skulle passa in perfekt är André Burakovsky, och enligt Sportbladets uppgifter står han högt på Göteborgsklubbens önskelista.

– Frölunda är alltid en riktigt bra klubb och ett bra alternativ, säger han.

Hur intressant är det att återvända till Sverige?

– Jag har inte tänkt så mycket på det, jag har lagt allt fokus på säsongen. Klart att det kanske hade varit kul att komma hem och spela i Sverige igen. Vi får ta det efter säsongen med både Washington (som draftat honom) och min agent.

Samtidigt är spel i Nordamerika även nästa säsong i allra högsta grad ett alternativ.

”Ska spela i NHL”

– Ja, jag trivs i Nordamerika och har gjort det riktigt bra där. Mitt mål är att gå framåt och kanske känna på NHL eller AHL. Vi får först och främst se vad Washington, säger Burakovsky.

Vad skulle vara fördelen för dig att spela i SHL?

– Att komma tillbaka till seniorhockeyn och se hur man klarar av det spelet. Jag ska framåt och spela NHL en dag, det är målet, så jag måste snart spela seniorhockey.

Frölundas sportchef Christian Lechtaler säger så här om klubbens intresse:

– En hypotetisk fråga, som är svår att kommentera. Men, han är en duktig hockeyspelare som var het mot Norge.

Ni var intresserade redan den här säsongen.

– Vi följde honom.