Pokerbedragare får fängelsestraff

Två svenska 25-åringar döms för bedrägerier i miljonklassen

Sammanlagt åtta svenskar dömdes i dag i Värmlands tingsrätt för pokerbedrägerier i miljonklassen.

Två av männen, en 25-åring från Karlstad och en 25-åring från Stockholm döms till fängelse medan övriga får villkorliga domar, böter och samhällstjänst.

Målet har pågått i sex veckor och sammanlagt tio personer har varit åtalade.

Brotten det handlar om är grova bedrägerier och dataintrång, männen har använt sig av pengar från andra personers bankkonton och fört över dessa till spelkonton hos internationella spelbolag.

Pengarna har sedan antingen spelats bort eller omsatts till vinster, enligt ett pressmeddelande från Värmlands tingsrätt.

Spelandet har skett på internet och det handlar sammantaget om summor i miljonklassen.

51 fall av grova bedrägerier

Två av männen döms till fängelse.

En 25-åring från Karlstad får två och ett halvt år för 51 fall av grova bedrägerier och dataintrång. En annan 25-åring, bosatt i Stockholm, döms samtidigt till ett år och tre månader för 19 fall av samma brott.

Av de övriga döms en person till till villkorlig dom och samhällstjänst, medan fem personer döms till villkorlig dom och böter.

Två av de åtalade personerna frikänns helt eftersom åklagaren inte kunnat bevisa att de visste att de deltog i olagligt pokerspel.

Samtidigt har tingsrätten prövat ett stort antal skadeståndsyrkanden till innehavare av bankkonton och spelkonton. Där tvingas de dömda betala stora belopp.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN