”Sverige vinner VM”

SPORTBLADET

Linnélls landslag imponerar: Bara Frankrike kan utmana

1 av 2 | Foto: sviten bröts Mot Danmark bröts förbundskapten Linnélls segersvit, den stannade vid tio matcher. Om sex dagar börjar VM i Tunisien, då ska Sverige vara bättre än nu. I matchern mot Danmark valde Linnéll att inte toppa laget.

MALMÖ

Nya spelare, ny förbundskapten, nytt spel och förlust mot Danmark.

När alla tror att svensk handbolls storhetstid dröjer eller aldrig kommer tillbaka säger Sveriges störste klubbtränare internationellt, Kent-Harry Andersson:

- Sverige vinner VM.

Så har alltså också Linnélls Lirare förlorat en match.

Den förlustfria sviten stannade vid tio matcher sedan Danmark besegrat Sverige i finalen i fyrnationsturneringen med 26-24 (12-11) inför ett fullsatt Baltiska hallen.

- På sätt och vis skönt, nu slipper vi allt snack om den där sviten, säger förbundskapten Ingemar Linnéll.

Sverige ville naturligtvis vinna i går men Linnéll valde att byta runt och fortsätta prova sig fram.

- Det var bra att få ett riktigt test mot bra motstånd. Det smäller mer. Allting är skarpare. Danmark kommer vara med där framme i VM, säger Stefan Lövgren.

Tränare för de bästa

Just Danmark, tillsammans med Frankrike och Kroatien, nämns som de stora favoriterna till VM-guld.

Men Sveriges mest meriterade klubbtränare Kent-Harry Andersson säger något helt annat:

- Jag tror Sverige vinner VM. Med Frankrike som en stark utmanare. Nåt annat lag ser jag inte som kan vinna, säger Andersson, som följt fyrnationsturneringen på plats.

Och Kent-Harry kan sin handboll.

Han är en av världens mest aktade, och eftertraktade, handbollstränare. I fjol förde han Flensburg till ligaguld i Tyskland och final i Champions League.

- Sverige har gått framåt - de har en bättre bredd än tidigare och nya, intressanta spelartyper. Stämningen verkar vara jäkligt bra. Och framför allt har man ett bättre spel än de andra lagen, mer genomtänkt, säger Andersson.

Samtidigt har de andra lagen tappat, menar han:

Danmark: "Kan du räkna bort. Mycket skador på nyckelspelare. De får inte ihop det när de inte kunnat träna tillsammans, de saknar hot från högernio och har bara en målvakt."

Frankrike: "De störste utmanaren, men målvakterna är för ojämna. Sedan är Bertrand Gille skadad och han är mycket viktig både framåt och bakåt."

Kroatien: "Saknar bredd. Kör med en uppställning och de ska ha mycket tur om det ska räcka igen."

Tyskland: "Bytt ut nästan hela laget från OS".

Kroater oroar Linnéll

När Ingemar Linnéll, som hela tiden baissat sitt lags VM-chanser, får höra kollegans tvärsäkra tips säger han spontant:

- Åh, fy fan. Ja, det är upp till honom, men den pressen ska vi inte lägga på oss. Kroatien vann faktiskt OS för ett halvår sen och är helt intakt, de måste vara favoriter.

Plusligan

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll