Markus Näslund visade vägen för Modo

SPORTBLADET

Första målet i Kempehallen på 12 år

Örnsköldsvik

Modo börjar få ordning på spelet -- trots att Peter Forsberg saknas.

Men å andra sidan har Modo fått in Markus Näslund. Och Näslund visade vägen hemma mot Timrå när han redan efter 20 sekunders spel satte 1-0.

Det blev till slut 3-2 (2-1, 0-1, 1-0) efter en enorm kraftmätning.

Den som ville se snygga kombinationer och lir i Kempehallen hade sökt sig till fel arena. Sådant var ytterst sparsamt förekommande.

Den som ville se en 60 minuter lång, stenhård kamp hade däremot kommit helt rätt.

- Det känns skönt att vi kan vinna en sådan här kampmatch, sade Modotränaren Kent Forsberg.

Markus Näslund gjorde sitt första mål i Kempehallen sedan i mars 1993 när han redan efter 20 sekunder lyfte in pucken bakom Mikka Kiprusoff i Timrås kasse.

- Ingen drömstart direkt, som Timrås tränare Kent Johansson uttryckte det.

Mål som gav energi

Målet gav Modo energi och laget hade bra tryck första fem minuterna - fram till att Timrå lyckades kvittera, på första chansen. Kent Manderville satte ett direktskott sedan Henrik Zetterberg briljerat bakom Modos kasse.

Resten av matchen blev i stort sett jämn. Enorm kamp i varenda situation och domaren Christer Lärking hade en bedömningsnivå som låg högt över det brukliga.

Inget av lagen förlorade på den höga nivån och även om det hettade till hela tiden var spelarna föredömligt disciplinerade.

Alexander Steen satte 2-1 för Modo före första paus på ett snyggt kantskott efter kontring.

Det blev sedan kvitterat genom Kristian Gahn strax före andra paus, också efter kontring. Steen gjorde sedan sitt andra mål för kvällen, 3-2, tidigt i tredje perioden. Ett mål som sedan bar till Modo-seger.

- Tycker att Timrå var lite bättre fram till vårt 3-2-mål, så det kändes skönt när vi gjorde det. Det gav oss förnyade krafter, sade Kent Forsberg.

Modo hade efter 3-2-målet rätt bra koll på matchen. Det var bara sista minuterna som det osade lite katt runt Tommy Salos kasse.

Få glansnummer

- Roligt att få visa att vi kan vinna på det här sättet, genom att spela på resultatet - och det var vår tur att ha lite flyt, sade Forsberg.

Kent Johansson var besviken.

- Vi föll med flaggan i topp, men det känns bittert att vi inte får någon poäng med oss, det var vi värda, sade Timrå-tränaren.

Matchen innehöll få individuella glansnummer - det fanns helt enkelt inte utrymme för sådana. De som till och från bröt mönstret var Timrås stjärna Henrik Zetterberg och Modo-tvillingarna Sedin, Henrik och Daniel.

Markus Näslund visade några gånger sina kvaliteter som skridskoåkare och skytt, men än har han en bit till formen rent spelmässigt.

TT