Melander och Scarlet Knight skiljs åt

SPORTBLADET

Kontroversielle Verbeeck ny i sulkyn

Bomben slog ned i dag i Paris.

Stefan Melander kliver av sulkyn efter 66 lopp med sin älsklingshäst Scarlet Knight.

Ny kusk blir kontroversielle belgiern Joseph Verbeeck.

Verbeeck har vunnit Prix d'Amerique fyra gånger sedan Sea Cove 1994.

– Jag vill prova någonting annat, säger Stefan Melander.

Verbeeck har under hela sin karriär varit rubrikernas man. Vid sidan av sin körskicklighet på travbanan har Verbeeck ägnat sig åt mindre brott som fylleri i travlopp och skattebrott och fått långa avstängningar av franska travförbundet (SECF) när han inte dykt upp på tävlingar.

För tre år sedan skulle Verbeeck köra en häst i den finländska derbyt men var alltför onykter för att tillåtas kliva upp i sulkyn.

I samband med Elitloppet på Solvalla för två sedan satt han häktad i två dagar, misstänkt för misshandel av en taxichaufför, men fallet lades ner.

Några år innan det påstod han sig blivit misshandlad med basebollträ dagen innan han skulle köra Elitloppet, men när han dök upp på Solvalla syntes inga spår av misshandel.

Scarlet Knight var tvåa förra helgen i det stora franska montéloppet (travridning) Prix de Cornulier. Han har startat 67 gånger, vunnit 41 lopp och tjänat 17,5 miljoner kronor. Största meriten är utan tvekan när han som förste svensktränade häst vann Hambletonian stakes på The Meadowlands, New Jersey, 2001.

Sportbladet - TT