Kan återvända – för 800 miljoner

SPORTBLADET

Sjuka summorna kan få honom att ändra sig

Foto: Floyd Mayweather.

Floyd Mayweather utesluter inte en comeback.

Men i så fall kommer det att krävas minst 800 miljoner svenska kronor.

– Det är siffrorna som nämns, säger han.

2007 krävde skatteverket 39 miljoner kronor och två år senare 22 miljoner i obetald skatt av Floyd Mayweather. Elaka tungor påstod sedan att anledningen till att Mayweather gjorde comeback 2009 berodde på att han inte klarade av att betala sina skatteskulder.

”Man vet aldrig...”

Nu har han än en gång lagt handskarna på hyllan.

Men även denna gång öppnar han för en comeback.

Superstjärnan – som är obesegrad i sina 49 matcher och som avslutade karriären efter att ha slagit Andre Berto under en gala i Las Vegas i september – säger att allt kan hända.

– Jag trivs med livet nu. Men folk är på mig. De frågar mig: ”Är du redo för en comeback?” Jag har haft kontakt med CBS och Showtime (tv-kanaler) och man vet aldrig. Det har trillat in några galna erbjudanden, niosiffriga belopp, säger amerikanen enligt Daily Mail.

Han pratar i termer om amerikanska dollar, alltså minst 100 000 000 dollar, vilket motsvarar cirka 800 miljoner kronor.

– Jag är lyckligt lottad, men just nu trivs jag verkligen vid sidan av ringen, fortsätter Mayweather.

”Gör vad fan jag vill”

39-åringen är, enligt Forbes, världens rikaste idrottsman och på senare tid har han njutit av sin pension genom att: Semestra med Justin Bieber på Franska Polynesien, sola på Hawaii, festa i Miami, hänga med boxare på Kuba, kolla på basket i New York, köpa en ny Bugatti för 30 miljoner kronor, cruisa i Los Angeles, få en tiger i Moskva och stanna till i turkiska Istanbul.

Han har dokumenterat resandet på sitt Instagram-konto där han bland annat skrivit: ”Gör vad fan jag vill någonstans i den tropiska världen och ja, jag pensionerade mig innan jag fyllde 40”.

Mayweather driver numera ”The Money Team” och agerar promotor för stallet, som har flera stor stjärnor, däribland svenske Badou Jack.

ARTIKELN HANDLAR OM