Har vunnit allt – nu ska Rosenqvist ta nästa steg

Han har slagit rekord och skrivit historia

Ska slå mynt av talangen Felix Rosenqvist har vunnit allt. Nu hoppas svensken få chansen i motorsportens finrum: Formel 1.
Ska slå mynt av talangen Felix Rosenqvist har vunnit allt. Nu hoppas svensken få chansen i motorsportens finrum: Formel 1.

Felix Rosenqvist får en styrning i USA.

Och en i Europa.

– Detta är en kombination som gör att 2017 kommer att bli riktigt bra, säger racerföraren

– Jag ser verkligen fram emot det, säger han.

24-åringen har vunnit allt han kan vinna som F3-förare. Han har slagit rekord och skrivit historia, men nu är det dags att ta nästa steg.

Det gör han i USA - och i Europa.

I Indy Light ska han  köra för toppteamt Belardi Auto Racing, ett team han testade för på Homestead i januari och då toppade han också testerna.

– De tester jag har gjort har fungerat bra och jag fick ett bra grepp i bilen rätt snabbt, säger han.

– Detta är på eget initiativ. Det känns riktigt roligt att få testa att köra på den sidan jorden också och jag tror att det kommer att utveckla mig som förare.  Det i kombination med att jag ska köra banracing hemma i Europa också blir riktigt bra.

”Ingen garanti någonstans”

Teamet vann titeln i Indy Light med Gabby Chaves 2014 och Rosenqvists teamkollega Zach Veach var trea i mäsetrskapet samma år. Förra året var teamets förare sjua och åtta i serien.

– Vinner man serien får man fyra race i IndyCar nästa år, ett av dem är Indy 500 och även om man inte vinner serien så finns en bra möjlighet att klättra vidare till Indycar. I Europa finns det liksom ingen garanti någonstans.

Rosenqvist ville helst ha en styrning i GP2, men hade inte den budgeten som krävs.

– Nu kommer jag ju att köra en annan serie i Europa också, vilken blir klart i slutet av veckan, säger han.

– Även om jag blev besviken över GP2 så är det en sådan serie som lika gärna som den lyfter karriären kan den döda den och med det paket som vi har satt samman nu så känns det riktigt bra för framtiden. Det känns som att jag kan få en riktigt fin styrning 2017 om jag lyckas prestera i år.

Tester på torsdag

Rosenqvist inleder sin karriär i USA med tester i Phoenix på torsdag.

– Det blir mina första tester på ovalbana och det känns både spännande och läskigt, säger han.

– Men jag är riktigt peppad inför säsongen som kommer att bli en av de mest innehållsrika i under den karriär jag har haft. Det blir mycket att köra i två serier på två kontinenter, men jag är övertygad om att jag klarar det.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.