Vill ha 1,5 miljoner kronor – via Swish

SPORTBLADET

Uppsala Basket vädjar om bidrag för att rädda klubben

Foto: BILDBYRÅN

Uppsala Basket riskerar att gå i konkurs.

Nu vädjar klubben till allmänheten att skänka 1,5 miljoner kronor – via Swish.

– Vi har inga andra vägar framåt och då måste man ta till det här, säger ordföranden Staffan Persson till P4 Uppland.

Efter två omgångar i Basketligan går Uppsala starkt rent sportsligt med maximala fyra poäng och är det enda laget som ännu inte förlorat en match – men ekonomiskt är det tyngre.

Läget kunde definitivt ha varit ljusare för klubben som gick in i 2016 med cirka en miljon kronor i skulder.

De senaste åren har Uppsala Basket fått in bidrag från privatpersoner, något som det på sistone har skurits ned på då klubben velat satsa mer på en ökad sponsorförsäljning.

Kallade till öppet möte

Nu visar det sig att intäktsmålet inte kommer nås och att den ökade sponsorförsäljningen har uteblivit. Detta har lett till att Uppsala Basket nu ber allmänheten om hjälp.

Under måndagkvällen kallade styrelsen till ett möte där den som ville fick komma och bli informerad om rådande situation och "bidra till att säkra en fortsatt elitverksamhet i basket i Uppsala".

– Det finns många människor som är beredda att bidra på olika sätt, och det behöver inte vara pengar, säger ordföranden Staffan Persson till P4 Uppland.

"Inga andra vägar"

Men om någon vill skänka just pengar och ingenting annat har klubben nu öppnat ett nytt Swish-konto för den som vill skicka in ett bidrag.

– Vi har inga andra vägar framåt och då måste man ta till det här, säger Staffan Persson.

Enligt P4 Uppland har en hel del pengar redan trillat in till Uppsala Basket och klubbens förhoppning är att få in ungefär 1,5 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

Swish