”Jag håller inte med Hope Solo”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Landslagsstjärnan backar inte avstängde målvaken

USA-stjärnan Alex Morgan står inte på Solos sida.

Hope Solo stängdes av ett halvår för att ha kallat Sverige för ”ett gäng fegisar”.

Och landslagsstjärnan Alex Morgan backar inte sin målvakt.

– Besvikelse för henne, men samtidigt håller jag inte med henne, säger Morgan.

I går kom chockbeskedet att Hope Solo, 35, stängs av i sex månader och får sitt kontrakt avslutat efter att ha kallat det svenska landslaget för ”ett gäng fegisar” efter strafförlusten i OS.

– Oacceptabelt. Uppförandet är inte i nivå med det som vi kräver från en landslagsspelare, motiverade amerikanska fotbollförbundets ordförande Sunil Gulati avstängningen i går.

Backar inte målvakten

Och Solo får inte något stöd hos sina landslagskamrater.

Tidigare har Megan Rapinoe uttryck sin besvikelse över Solos utspel och efter att Solos avstängning fastställts backar inte heller anfallsstjärnan Alex Morgan sin målvakt.

– Vi spelare kontrollerar inte något av de konsekvenser som har bestämts av amerikanska fotbollförbundet. Så det är besvikelse för henne som är en av mina lagkamrater, men samtidigt så håller jag inte med om de saker hon sa i OS, säger Morgan enligt Orlando Sentinel.

”Finns 25 spelare till”

Och Morgan tror inte att det kommer påverka damlandslagets kamp om jämlikhet inom fotbollen i USA – så som spelarorganisationen tyckte i går.

– Jag tror inte det. Detta eftersom det finns 25 spelare till som kämpar för lika lön. Vi har lika mycket del i det som Hope hade så jag tror fortfarande att det kommer vara en viktig fråga, speciellt med tanke på det nya kontraktet som ska börja gälla under 2016. Det här är en viktig tid för landslaget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hope Solo

Sommar-OS